cluc24

duminică, 10 octombrie 2021

Interviu inedit cu promotorul companiei AVBS Credit

 

Valentin Anghel are 41 de ani și este pasionat de călătorii, sailing, inventică, inteligență artificială, psihologie, filosofie și pian.  

Din punct de vedere profesional, acesta este fondator și actualul CEO al companiei de intermedieri credite bancare și non-bancare AVBS Credit fiind și membru în Consiliul Director al Asociației Române a Brokerilor de Credite (A.R.B.C.). 

Pentru a-l cunoaște mai bine și afla mai multe informații direct de la sursă, i-am solicitat un interviu la care a participat cu mult interes.

 

Bună ziua și vă mulțumesc că ați acceptat invitația mea. Sunt blogger dar este pentru prima oară când realizez un interviu.

Cu multă pălăcere și acest nou început să fie precum crezul, deviza ți motto-ul meu: Am o singură direcție în viață: ÎNAINTE!” Deci spor și tot înainte cu noi interviuri.

În timp ce spune aceste cuvinte, se așează comod în scaun așteptând întrebările.

 


Cine este de fapt și cum și-a început activitatea actualul CEO al companiei AVBS Credit?

La începutul anului  2002, pe atunci aveam doar 22 de ani, am fost mânat ca toți tinerii, de dorința mea de a evolua din punct de vedere financiar. Dar mi-am dat seama că succesul financiar este dependent și de un succes profesional. Chiar fără a avea studii de specialitate, m-am angajat într-un birou notarial din București iar  în scurt timp, am devenit Secretar Delegat, fiind considerat  și un membru important și extrem de valoros al respectivei societăți. 

Pe parcursul celor 5 ani de activitate în notariat, am avut contact și am  lucrat cu mii de clienți, constatând și experimentând rigiditatea ssistemului bancar din acea perioadă ce era în contrast cu nevoile românilor pentru obținerea unor finanțări potrivite și ideale pentru scopurile lor, care erau cu viziuni antreprenoriale.

Prin prisma experienței acumulate, am identificat oportunitatea de a dezvolta un business propriu, care să aibă la bază prestarea unui serviciu de intermediere credite care să fie personalizat și complet GRATUIT pentru client. Astfel că în anul 2007 am renunțat postul deținut care era unul sigur și extrem de bine plătit și am înființat compania de brokeraj bancar AVBS Credit. Chiar dacă la acea vreme brokerajul bancar era complet necunoscut în România, țara noastră ducând o lipsă acută de specialiști în domeniul intermedierii creditelor, am avut încredere în visul meu și mi-am folosit toate cunoștințele și abilitățile pentru a-mi îndeplini obiectivul.

Totul a început prin identificarea relației profesie - situație financiară. Fără un succes profesional nu poți avea o dependență financiară. Curajul și dorința de a răspunde provocărilor este un atuu pentru cei dornici de afirmare. Anul 2007 a fost un an bun din punct de vedere economic financiar, apoi a venit criza. Persoana din fața mea așteaptă următoarele întrebări care fără vreo logica gândită anterior, se conturează rapid în mintea mea.

 

Totuși, pentru a începe o afacere pe cont propriu sunt necesare anumite investiții. Cum ați demarat antreprenoriatul și cum ați adunat investițiile?

A fost mul mai simplu decât mă așteptam, pentru că investiția inițială a fost de aproximativ 40.000 de euro, reprezentând economiile mele din perioada în care fusesem angajat în notariat. Un angajat în domeniul public, juridic are are salariu și bonificații impresionante, conform muncii pe care o depune.

Mi-am folosit toate resursele pentru a-mi desfășura activitatea într-un birou decent și pentru a forma o echipă de oameni determinați și capabili, împreună cu care să inovăm creditarea în România. Având cunostințe financiare vaste precum și o imagine publică pozitivă și printr-o implicare intensă am obținut câteva parteneriate cu cele mai importante instituții financiare din țară, iar acțiunile de marketing pe care le-am demarat au atras clienți numeroși cărora le-am prestat servicii excepționale de brokeraj bancar.

Se vede cât de importantă este o imagine aunui om, a unui brand pentru că investitorul deja poate fi numită așa. Dar criza? Mulți au pierdut toate investițiile în perioada crizei economice. 

Criza economică din 2009 nu v-a afectat afacerea și încrederea partenerilor, a clienților?

Într-adevăr, când rezultatele deveneau din ce în ce mai frumoase și profitabile, ne-a lovit criza economică care a început în 2008 în sistemul bancar și a ținut aproape 2 ani. Pentru a trece cu bine de acest obstacol am făcut numeroase sacrificii, am urmat direcția înainte și  mi-am ascultat intuiția de a nu renunța și de a face tot ceea ce este omenește posibil pentru menținerea afacerii. Primul pas a fost regândirea strategiei de business, reorganizarea și menținerea activă a companiei. După doi ani, în anul 2010 a început adevărata ascensiune a AVBS Credit.

Mulți au renunțat la afacerile lor în anul 2009, dar se pare că ambiția și mai ales cunostințele dobândite prin dezvoltarea personală pot schimba mentalități și pot găsi soluții viabile. Îmi aduc aminte de perioada din anul 2009 când companiile se retrageau de pe piață, investițiile dispăreau iar tot mai mulți oameni rămâneau fără locuri de muncă.

Pentru a-și susține cuvântele, prin comunicarea nonverbală, partenerul de discuții își susținea discursul.

 


Care este secretul succesului companiei AVBS Credit și menținerea ei pe piață de peste 14 ani? Ați participat la mai multe prezentări mass-media alături de subordonații dvs.

Am convingerea că studiile de specialitate, experiența în afaceri, perseverența și adaptabilitatea, profesionalismul și dorința de a ajuta oamenii să obțină soluții de finanțare potrivite m-au călăuzit corect. Astfel, am ghidat AVBS Credit în topul marilor companii de brokeraj bancar din România.

Astăzi, în echipa AVBS Credit se află zeci de brokeri care intermediază toate tipurile de credite, atât pentru persoane fizice, cât și pentru persoane juridice, de la 30 de instituții financiare din România. În decursul celor 14 ani de activitate, rețeaua de brokeri AVBS Credit, care lucrează în sistem de franciză în peste 25 de orașe din țară, a intermediat credite în valoare de peste 350 de milioane de euro.

Vânzările totale ale AVBS Credit în 2021 au crescut cu 80% față de aceeași perioadă a anului trecut, iar cifra noastră de afaceri va fi de peste 1 milion de euro la sfârșitul acestui an.

Colegii mei, brokerii, nu sunt angajații mei, toți suntem colaboratori și facem tot posibilul pentru a ne mulțumi clienții.

AVBS Credit îmi era cunoscută de mult timp dar niciodată nu aflasem în totalitate  domeniul de activitate. Frumos sus, toți sunt colegi și colaboratori. O afacere se bazează pe oameni.

 

Prezentați pe scurt cu ce se ocupă AVBS Credit.

AVBS Credit este o companie de intermediere credite bancare și/sau non-bancare. Clientul solicită un credit iar compania noastră îi obține acestuia cea mai bună opțiune. Serviciile AVBS Credit sunt 100% gratuite și nu percem taxe sau comisioane de la client!

Noi suntem comisionați de către instituțiile bancare și/sau non-bancare pe care le reprezentăm, care sunt peste 30 la număr, iar principalul nostru obiectiv este ca clientul nostru, să plece acasă cu creditul cel mai avantajos pentru el. Compania noastră este centrată pe nevoile clienților.

Compania oferă soluții de finanțare: credite ipotecare, credite Noua Casă, credite de nevoi personale, credite pentru construcții, pentru toate tipurile de credite IMM, soluții de refinanțare, soluții de finanțare de tip leasing, credite auto, credite rapide și carduri de credit.

Trebuie reținut, că se poate opta de către un client pentru un credit în lei, cu sau fără avans, cu dobândă fixă sau variabilă.

Înțeleg că clientul este stăpânul nostru, o veche deviză care din păcate este pe cale de dispariție. Interesantă perspectivă de afaceri, mai ales că clientul nu poate nemulțumit de un serviciu pe care nu-l plătește. 

Acum o întrebare legată de afaceri ? Un antreprenor trebuie să fie un manager bun sau și un lider înnăscut?

Un manager bun se ajunge în urma studiilor de dezvoltare personală care ca și afacerile se pot realiza la orice vârstă. Experiența, intuiția și echipa de lucru pot ridica valoarea unui manager. Managementul trebuie să fie centrat pe oameni, pe client, nu pe birocrație, pe rutină. Un manager este mereu un inovator, un deschizător de drumuri. Un manager ideal este și un lider perfect. Un lider poate ajunge ușor un manager valoros dar un orice manager poate fi un bun lider. Un lider se construiește în jurul unei echipe puternice, în care fiecare se luptă pentru a pune în valoare grupul

Deci oamenii sunt importanți în reușita unei afaceri iar lucrul în echipă trebuie să fie la celași numitor.  Managerii nu pot fi lider, dar un lider poate fi oricând un manager, pentru că știe să organizeze munca în echipă și este recunoscut  de grupul pe care-l conduce.

 

Pentru cei interesați, cum se poate lua legătura cu dvs. și cu compania AVBS Credit?

Fiecare persoană interesată să devină un client satisfăcut din punct de vedere financiar, pentru a se dezvolta, a face investiții, trebuie doar să ne viziteze la sediile noastre din orașele: Arad, București, Baia Mare, Bistrița, Brașov, Brăila, Caransebeș, Călărași, Constanța, Craiova, Deva, Drobeta Turnu-Severin, Focșani, Iași, Ilfov, Mangalia, Orăștie, Piatra-Neamț, Pitești, Ploiești, Satu Mare, Sibiu, Strehaia, Târgoviște, Târgu Mureș și Timișoara!

Noi putem fi contactați și prin intermediul paginii noastre web, iar care doresc să fie mereu informați despre noi, să apeleze cu încredere pagina de Youtube Valentin Anghel: (https://www.youtube.com/channel/UCBh_zwKpZxZD2-4zhcI_ggQ). Cei care doresc să mă contacteze în mod direct, le rămân la dispoziție pe pagina de Facebook Valentin Anghel (https://www.facebook.com/BrokerValentin). 

Mulțumesc pentru prezență, pentru răspunsuri și sper să auzim doar de bine.

Da  și să nu uităm că direcția noastră trebuie să fie doar înainte. Mulțumesc pentru oportunitatea oferită de a mă deschide în fața publicului și vă doresc mult succes în activitate.Și să nu uitați, că cea mai importantă motivație trebuie să fii chiar TU!

 

Acest articol motivațional a fost scris pentru SuperBlog 2021.

 

2 comentarii:

 1. Hello, sper ca acest prim interviu să fie cu noroc și, poate cu această ocazie, dai startul unei noi categorii pe blogul tău, o categorie a interviurilor motivaționale!
  Îți mulțumesc pentru articol și îți doresc mult succes, Cristian!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Multumesc. POate fi o categorie interesanta, mai ales ca sunt multe persoane care pot influenta in sens pozitiv oamenii.

   Ștergere