cluc24

vineri, 15 noiembrie 2019

În căutarea timpului


Când se apropia ziua mea, încă din copilărie, nu reușeam să găsesc un răspuns perfect și/sau ideal pentru veșnica întrebare: Ce-ți dorești de ziua ta?
Mereu îmi doream ceva ciudat sau vroiam prea multe lucruri şi.... Aeastă întrebare se perpetuează în timp. Niciodată nu ştiu în preajma propriei mele zile de naştere ceea ce-mi doresc, dar imediat după ce trece, am o multitudine de idei și opţiuni!
Fiecare persoană are propriile dorinţe, vise şi vrea să fie fericit. Oamenii în general îşi doresc ceea ce nu pot avea (Luna de pe cer) sau nu pot cumpăra cu bani, indiferent de numărul acestora (sănătate, fericire eternă, dragoste adevărată, pace şi linişte sufletească).
Îţi poţi dori o casă imensă în care să te pierzi sau să te enervezi când trebuie să faci curăţenie în ea, o maşină „super” care să te lase în momentul nepotrivit, prieteni care să fie alături de tine la bine şi să dispară ca prin farmec atunci când ai necazuri.... dar... totul depinde de propriul „eu”.
Aş vrea să fac tot ceea ce trebuie pentru a mulţumi pe toată lumea, inclusiv sufleţelul meu. Dar...  timpul zboară. Alerg mereu în urma timpului şi niciodată nu reusesc să-l ajung. Unii îmi spun că nu sunt organizat, dar indiferent de cât de perfect pare totul, mereu apare un „neprevăzut”. Timpul trece, viaţa merge înainte şi descoperim că am alergat fără rost....
Când vrei să-ţi ajuţi prietenii, să faci treburile casei, să fii în prim plan profesional, să faci sport pentru menţinerea siluetei şi a sănătăţii, să-ţi satisfaci pasiunile iar apoi să poţi spune: „mă plictisesc”, trebuie ca timpul să devină un aliat. Atât „eu” cât şi timpul trebuie să străbatem acele distanţe impuse, împreună, alături, nu alergând unul după altul.
Timpul nu se poate cumpăra dar se poate măsura. Prin această măsură, se poate concepe o tactică adecvată pentru fiecare pas, eveniment şi.... dorinţă!
Dacă nu putem cumpăra timp, atunci să achiziţionăm un ceas, care să măsoare şi să ne indice momentele necesare pentru fiecare clipă de frământare. Acesta trebuie să fie simplu de utilizat şi complex, oferind detalii semnificative prin funcţii specifice și detalii.
În primul rând, un ceas pentru bărbați trebuie să fie elegant și potrivit stilului de viață. Femeile își achiziționează ceasuri de damă care trebuie să se potrivească cu ținuta lor vestimentară, precum și cu accesoriile care le completează frumusețea exterioară a unei doamne sau domnișoare.
Un ceas de mână, un ceas pentru bărbați ca mine, care tot timpul sunt în vâltoarea vieții trebuie să fie unul elegant.
În prezent există o piață de ceasuri în continuă dezvoltare dar sunt unele branduri prestigioase care nu au dezamăgit niciodată. Din copilărie, eu am avut un cea Casio care mi-a încântat privirea când îmi indica minutele care treceau și pauza se apropia!

Un ceas elegant, care se asortează atât cu hainele obișnuite, de tip sport cât și cu cele pentru ocazii speciale trebuie să aibă anumite caracteristici care să-l scoată în evidență pe cel care le poartă.
Materialele utilizate pentru confecționarea acestui ceas fac diferența între eleganță și calitate versus pură necesitate sau obișnuință. De asemenea design-ul are un  rol important în alegerea ceasului, iar cureaua trebuie să fie din piele.
Eu consider că acestea sunt atributele unui ceas care să încânte și să fie și util în același timp. M-am bucurat când am revăzut în colecția Casio, un ceas asemănător cu cel purtat în copilăria mea!

 (preluare youtube - Cavaleria. ro)

În vremurile trecute, în timpul orelor de școală, ascundeam mâna cu ceasul în pumnul celeilalte mâini pentru a vedea pe întuneric ora indicată, iar profesoara să nu se prindă de ceea ce fac, adică de faptul că mă plictisesc... mai ales dacă mă scotea la lecție...

Ceasul ideal pentru mine îl reprezintă modelul Casio MTP-1314L-8AVEF.
Acest model are dimensiunea cadranului de 35 mm, având o formă rotundă a carcasei iar arătătoarele ceasului au inserții luminescente  care permit citirea orei pe întuneric. Pentru uituci ca mine, cadranul ceasului afișează dată, în dreptul orei trei. Mecanismul este japonez și rezistă la apă de până la 5 ATM. Cureaua ceasului este realizată din piele iar sistemul de închidere este cel specific cu cataramă standard.

Totuși, revenind la filozofia vieții unde timpul este rege.... Oare femeile au mai mult timp? Nu de alta, dar în general, ele au mai multe dorinţe, unele mult mai normale și/sau mai pragmatice!  Le recomand ceasurile de damă  Fossil, deoarece am văzut că multe reprezentante ale sexului frumos le poartă și sunt asortate atât gusturilor rafinate cât și ținutelor vestimentare elegante, casual sau sport.

Timpul trece, ceasul măsurând secundele, minutele şi orele, care se pot alia cu noi, reuşind să facem ceea ce ne propunem, fără nervi, agitaţie sau stres.
Timpul poate deveni un aliat dacă este folosit corespunzător, iar o persoană informată de trecerea lui poate deveni o persoană cu soluţii la orice!

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2019, iar imaginile au fost preluate de pe situl


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu