cluc24

marți, 18 iunie 2019

În căutarea prințului


Tinerețea este frumoasă iar viața merită trăită din plin. Aceasta era deviza oricărei fete, mai ales al fetelor care se apropia cu pași repezi de finalul perioadei de adolescență.
Oricare adolescentă este o Prințesă, atât pentru părinții ei cât și pentru un El, un Prinț al ei!
 Micuța prințesă, așa cum era numită de părinți și prieteni nu făcea excepție de la această percepție obișnuită. Fiind singură la părinți, a fost mereu încurajată în toate demersurile ei, de către acestia.
Fiind doar câteva zile până la atingerea majoratului, iar părinții fiind plecați la rude, Prințesa își analiza viața, gândindu-se la Prințul pe care-l visa și pe care-l identificase dar din păcate nu reusise să ajungă în preajma acestuia.
La o plimbare prin centrul orașului, a zărit Prințul mult visat alături de o cunostință. de-a ei. În momentul când cei doi s-au despărțit, Prințesa l-a abordat pe prietenul lor comun, obținând o invitație de la acesta, la petrecerea oferită chiar de Prinț, pentru a doua zi. Fericită și-a sunat prietenele pentru a organiza acasă la ea, o petrecere între fete și a stabili strategii de cucerire.
Prietenele când aflând vestea importantă au început să ofere sfaturi, ca niște profesioniste. Primul impas, alegerea ținutei vestimentare. Rochia nu era problemă, fiind în așteptarea unui eveniment important, de mult timp. Pantofii... noroc cu o prietenă care avea experiențe fericite cu asemenea evenimente  și problema a fost ca și rezolvată.
De fericire, fetele au început mica lor petrecere. Au făcut floricele, care s-au împrăștiat și pe jos, sucul de afine s-a vărsat pe fața de masă iar covorul s-a colorat după vopseaua de păr... Nu era problemă, totul se putea rezolva! Unele chiar de la sine.
Așa credeau fetele pînă în momentul apariției inoportune, a părinților Prințesei. Acestia priveau cu ochii mari, când spre dezastrul din cameră, când spre fete, când spre polițiștii care au apărut chemați de vecini din cauza gălăgiei...
Dimineața totul poate fi altfel. Chiar așa a și fost. Părinții se pregăteau să plece la un dineu de afaceri, iar Prințesa a fost pedepsită să stea în acasă și să facă curățenie.
Prințesa simțea că viața i se scurge și se pierde în hățișurile intrigilor din neant. Părinții au plecat, luând toate cheile casei, pentru a nu se trezi cu alte surprize neplăcute. Prințesa își sună prietenele, care răspund la apel, pătrunzând pe fereastra locuinței amplasate la parter. După o scurtă consfătuire, își pregătesc armele de luptă și se avântă în rezolvarea problemelor.
Într-o oră, toată locuința este curată, aranjată. Fetele o ajută pe Prințesă să se pregătească de petrecere. Îi aranjează coafura, manichiura, ținuta asortată la pantofi, după care solicită taxiul pentru plecarea în misiunea de cucerire a inimii Prințului.
Ajunsă la petrecere, cunostința care o invitase, o ajută să pătrundă în localul pretențios. Lumea bună era adunată la petrecere, discutând vrute și nevrute, iar Prințesa se plimba prin încăpere, căutându-și Prințul. Inima îi bătea cu putere speriind-o că o aude toată lumea. Neatentă lovește un platou dar se ferește la timp din calea chelneriței, cerându-și scuze, moment în care calcă pe ceva... Era piciorul Prințului care rămâne uimit, fără glas, la vederea ei. Prințesa se sperie, plecând spre marginea încăperii, simțind o durere în suflet.
După câteva minute, se decide să plece acasă, deoarece totul s-a năruit. Când se ridică de pe scaun, aude o voce în spate, care se bâlbîie după contactul cu scaunul ei și care o invită la dans. Prințesa acceptă invitația Prințului și muzica îi poartă pe aripile dansului.
La finalul melodiei, Prințesa mulțumește Prințului și-și vede părinții, care apar lângă ei și se privesc uimiți. Prințesa se sperie și fuge, pierzându-și un pantof. Iese repede din locație, urcând în primul taxiu, pornind spre casă.
Seara se lasă încetișor peste orășel. Prințesa suspină în camera ei. Aude zgomotul ușii de la intrare. Se așează în pat, pentru a amâna discuția cu părinții ei. Ușa se deschide, apoi se închide încet. Se aud voci...mai multe decât trebuiau.
Prințesa se ridică din pat și o pornește spre sufragerie. Se uită din spatele ușii în interior unde se aflau părinții ei... și o mâna se așează pe spatele ei. Prințesa se întoarce speriată. În fața ei se află Prințul care-i oferă pantoful pierdut, inima și dragostea lui...
Acesta îi ia mână și-i sărută degetele privind spre manichiura care l-a fascinat. Albastrul specific valurilor mării în combinație cu inimioarele galbene au fost precum săgeata lui Cupidon....

Orice bărbat poate fi un Prinț, iar oricare fată poate deveni o Prințesă, mai ales dacă are manichiura Victoriei!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu