Pagini Personale

Pagini blog

Pagini

sâmbătă, 16 februarie 2019

Calculatorul bucătăresei


Pătrățel stă în fotoliu și privește spre ușa de la bucătărie unde simte miros de friptură. Apare și Gogonel care inspiră și-l întreabă pe vecinul său, încet:
-          Avem bere, nu?
-          Da.... Dar nu știu de ce stă atât Gogoșar la bucătărie.
-          Caută ceva pe net - spune Maimuțel lăsândi-și fratele și vecinul perplexi.
-          Păi... nu ești tu la laptop - arată Gogonel spre obiect și spre vecina lui.
-          Da. La laptop. La calculator este Gogoșar - își susține ideea Maimușel.
În acel moment, apare Gogoșar și se asează la masă.  Pătrățel aruncă o privire și constată că laptop-ul de la masă nu era al surorii sale, ci al vecinei:
-          Păi unde e laptop-ul tău Maimuțel?
-          În camera mea. Mî uit la filme... seara, că ..altceva nu am ce face... - spune Maimuțel privind spre Gogonel.
-          Mai faci câte o prăjitură - spune Pătrățel dar simte că terneul e minat și schimbă vorba. Ai un calculator în bucătărie, Gogoșar?
-          Da. Cum alții au televizor prin bucătărie sau propriile televizoare la vecini... - spune Gogoșar iar Pătrățel simte că tot aluneca pe panta conversației.
-          De unde l-ai cumpărat, salvează situația Gogonel.
-          Întreabă-l pe Pătrățel - spune Gogoșar
-          Pe mine!? - se miră Pătrățel privit în mod ciudat de Gogonel.
-          Da. Mi-am luat un calculator recondiționat ....
-          Am înțeles - se lovește cu palma pe frunte Pătrățel. Ai avut licente software de aceea nu m-ai chemat să-și instalez sistemul de operare, drivere, update-uri pentru că le aveai deja instalate. La fel antivirus, utilitare.... La un produs nou, primești licente refurbished Microsoft de la PCMadd!
-          Te-ai prins - remarcă Gogoșar.
-          Da. Ca și de friptură... - spune Pătrățel frecându-se pe burtă.
-          A... Nu-i friptură, s-au ars niște prăjituri.
Pătrățel intră în panică și aleargă în bucătărie. După două minute, revine cu o bere:
-          Fain calculator. Este performant și se citesc bine rețetele pe el. Și se poate comunica pe mail cu laptop-ul, cu Maimuțel...
-          Șmecher Pătrățel....
-          Da...da...și Gogoșar... este printre membrii programului Microsoft Refurbished PC ce beneficiază de ofertă net superioară pieței, incluzând software Microsoft original preinstalat, servicii securizate de ștergere a datelor și, nu în ultimul rând, utilizând practici ce asigură un impact asupra mediului cât mai scăzut în procesul de recondiționare a produselor electronice.
-          Gata cu vorba, să aduc friptura - spune Gogoșar, puțin supărată că uitase pagina de internet deschisă, la o rețetă care urma să o de-a de gol..... 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu