cluc24

duminică, 14 octombrie 2018

5 pași necesari în cazul renovării locuințelor


Concepții de marketing


Într-un timp nu reușeam să înțeleg de ce unii furnizori de utilități, mai exact cei de curent electric oferă prețuri mai mici la energia electrică comparativ cu furnizorul acestor servicii. Soarta mi-a trimis un semn, ca să înțeleg ce înseamnă să fii dealer sau distribuitor de produse, lucrând un timp în cadrul unei asemenea organizații.
Compania producătoare este cea care realizează serviciul/produsul pus la dispoziție pe piață. Dealer și/sau distribuitor este o companie care preia serviciile/bunurile și le comercializează în general către clienții finali, fiind intermediari. Clientul final este cel care folosește serviciile/bunurile preluate de la distribuitor sau producător.
Lucrând în cadrul unei firme care se ocupa de servicii și vânzări am aflat că dacă o companie este dealer sau distribuitor autorizat al unor servicii/produse, aceasta primește discounturi considerabile putând oferi lucrări, servicii și produse calitative la fel de bune cu cele ale producătorului la prețuri mai bune fața de cele cele proprii sau de magazin.

Din acest motiv, multe produse achiziționate chiar de la depozitul unui furnizor, au prețuri mai mari decât ofertele altor companii. Aceste companii achiziționează în mod constant produse, ruleajă marfa și conform unor contracte pot plăti produsele la 30, 60 sau chiar 90 de zile de la livrarea acestora în sediul lor. Banii astfel folosiți, sunt rulați, iar afacerea distribuitorului se extinde și furnizorul obține o cifră tot mai mare de afaceri cu acel distribuitor, pur și simplu prin mica amânare de plată, sistem de afaceri win-win.
Se cunoaște faptul că achiziile en-gros sunt mult mai ieftine decât o achiziție repetată de tip en-detail.

Pașii spre reușită


Primul pas este ideea - gândul  de a începe o renovare

Uneori este greu să te urnești la un drum care pare lung și chiar imprevizibil, dar dacă trebuie... Uneori mâncăm chiar dacă nu ne este foame....
De curând am avut nevoie să ne renovăm locuința. Am căutat mai multe oferte atât  în mediul online cât și magazinele fizice iar după două zile de cercetări, eram mulr mai bulversați decât la început. Unii vânzători ne anunțau că prețurile nu sunt fixe, variind în funcție de prețul benzinei, de cursul euro... de parcă leul nostru a fost mâncat de un tigru!

Pasul doi îl reprezintă alegerea executanților lucrării.

Uneori apelăm la cunostințe și alte persoane care au relații sau au intereacționat cu acesti specialiști în domeniu. Am chemat mai multe firme mici, persoane fizice autorizate și am căzut de acord asupra modului de lucru și al materialelor. Am decis să le achiziționez singur pentru a putea negocia prețurile și a evita un anumit subiectivism prin care acestia obțin comisioane din vânzări, în detrimentul clientului.

Pasul trei îl reprezintă stabilirea necesarului de materiale

Din păcate, conform listei conform executantului de lucrare, nu reușeam să achiziționez toată gama, una variată de produse, dintr-un singur loc: tigla metalica, profile zincate, tevi metalice, o teava rectangulara, profile metalice, tabla cutata, placi de OSB, chiar și OSB exterior, greise, faianta, tapet și profile decorative, adică mai exact, materiale de constructii.

Pentru a cumpăra produse calitative și ieftine, trebuie să găsim pe cineva care în primul rând să vinde ieftin!Al patrulea pas în reprezintă achiziția materialelor necesare lucrărilor

Mi-am adus aminte de experiența de la firma unde lucrasem și care se ocupase cu distribuția de produse atât către clienți finali cât și către anumite magazine care au rulaj mare al acestor produse și pot oferi prețuri bune, chiar dacă acestea nu sunt afișate pe site. Stabilind o cantitate și o varietate de produse, oferta este diversificată și valoarea finală este influențată în sens pozitiv.
Am căutat și am descoperit soluția simplă, sigură și rapidă la magazinul Vindem Ieftin, ale cărei imagini le folosesc în cadrul acestui articol.

Această companie mi-a livrat marfa direct de la producător, ambalată corespunzător, care a ajuns în cele mai bune condiții, nefiind stocată prin depozite și manipulată de mai multe ori cu risc de deteriorare.
Acest magazin mi-a oferit și consultanță în privința produselor, iar în urma discuțiilor cu meșeriașii, am  obșinut o reducere de preș, datorită alegerii unui traseu al construcțiilor, mult mai eficient.

Ultimul pas este execuția efectivă a lucrării

Având materiale de calitate am reușit să finalizăm cu succes renovarea. Un lucru normal, a fost că lista inițială de materiale s-a mai completat pe parcurs deoarece au mai apărut mici necesități, înlocuiri de accesorii.

Fiind pasionat de internet, am citit avantajele oferite de magazinul ce ne-a livrat produsele și am filmat livrarea produselor, montarea lor și am făcut o recenzie video, obținând o reducere la următoarel investiții de 100 de lei. La final am realizat și alte recenzii video, obținând aceeași răsplată cash, de la magazinul pe care-l recomand celor care se pregătesc și ei, de lupta cu construcțiile! În acest fel am descoperit valoarea unui testimonial video.


Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2018.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu