cluc24

duminică, 29 aprilie 2018

Economie la energie


Nu știu cum sunt alții, dar eu într-un timp, când vedeam o factură în cutia poțtalăa sau pe mail, mă apuca deja groaza! Iar bani, iar verificare buget...
Dar de curând am găsit soluția salvatoare.
Factura de apă, de gaz, de telefon, de televiziune și internet, fiecare influențau factura de energie electrică.
Apa caldă implica pornirea centralei iar gazul implicit era în concordanță cu consumul energetic al acesteia. Încărcarea telefonului, pornirea electrocasnicelor și implicit al televizorului, consumau energie electrică.
Să nu mai reamintesc de lumina atât de necesară, seara și mai ales în timpul iernii în apartamente.
După o simplă cugetare, că omul în general se deosebește de alte ființă prin raționament am reușit să reduc costurile.
Pentru duș nu aveam nevoie de apă chiar atât de caldă, iar iarna când plecam de acasă la servici, am redus temperatura de funcționare a centralei cu mai multe grade. Astfel consumul de gaz a scăzut iar funcționarea s-a centralei s-a redus din punct de vedere a consumului energetic.
Telefoanele mobile nu le folosesc constant pentru funcții de bluetooth, internet sau alte aplicații care consumă energie și necesită încărcări dese cu curent electric. Astfel am crescut durata de viață a bateriei telefonului și am redus consumul de energie.
Televizorul nu mai merge în neștire și doar când am nevoie de el, iar toate aparatele atât cele electrocasnice cât și televizorul și conexiounea internet wi-fi sunt alimentate prin intermediul unor prelungitoare dotate cu întrerupător on-off, pe care le opresc când nu le utilizez.
Îmbrăcămintea nu este murdară astfel încât să necesite o spălare la 40 de grade, ajungând și una mai simplă, la doar 30 de grade, ceea ce înseamnă economie, de asemenea.
La iluminatul din locuință folosesc doar becuri cu led și din cele economice. În locurile unde nu am nevoie de vizibilitate mare, am becuri economice, iar în camerele de tip sufragerie, birou, becurile cu led își fac treaba cu prisosință. Investițiile în aceste surse de lumină, deja s-au amortizat.
Am lipsit o săptămână de acasă și am oprit siguranțele din apartament, având astfel o economie de 100%.
Deși am redus cheltuielile la jumătate, totuși aș fi vrut să particip la turneul organizat de Comisia Europeană în România, între 25 aprilie – 1 mai la București, între 3 – 6 mai la Mioveni și între 9 – 13 mai la Craiova pentru a afla noi informații utile în reducerea costurilor de utilități, deci o a sansă pentru un buget mai mare, pentru vacanțe și distracție. Din păcate nu locuiesc în cele trei locații, dar cine știe când va ajunge caravana și la noi....Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu