cluc24

luni, 11 decembrie 2017

Apa mea, apa mea!

Mogâldeața se apropie de mine și mă trage de mâini. Deschid ochii și mă frec, buimac. Nu este un vis, e doar un nepoțel care a venit în vizită la noi. Mă ridic din pat bombănind în gând și mă pregătesc pentru o nouă zi. Acesta a venit cu părinții săi într-o scurtă vacanță de o săptămână.
Părinții lui și soția mea fac o plimbare prin oraș, după cumpărături prin Mall-uri. Mogâldeața rămâne cu mine pentru ca la magazin, ar vrea să cumpere tot ce vede, ca un mic patron.
După ce ne jucăm câteva minute cu mașinuțele, îl las la televizor. Când au ajuns la noi, părinții copilului aveau reguli stricte: doar o oră la televizor, trei plimbări la aer curat, mâncare sănătoasă și apă de izvor. Deocamdată am încălcat prima regulă, mogâldeața uitându-se deja de două ore la desene animate. Ce vină am eu că stau ei așa de mult la magazine!
I-am dat să mănânce dar acesta îmi tot strigă:
- Apa mea... apa mea...
Caut sticluța cu apă dar nu o găsesc. Îi pun repede niște apă plată dar se strâmbă și o varsă pe jos. Șterg urgent picăturile și mormăi. Verific sticla, de teamă să nu o fi confundat cu bidonul de pălincă. Este în regulă. Adică este apă dar, nu are gustul pe placul copilului.
Îi pun niște apă minerală carbogazoasă. Îi place... până începe să sughite. Caut altceva de băut dar... nimic. Îmi aduc aminte că oricum trebuia să merg în ziua respectivă să cumpăr alimente și apă... Până la urmă mă decid să ies la plimbare și la cumpărături cu mogâldeața.
Ajungem cu greu la primul magazin mai pe măsura noastră și după ce iau un cărucior, mergem direct la raionul unde se comercializează apa. O mulțime de oferte și branduri. Simt că mă pierd.... Închid ochii și iau prima sticlă cu apă care-mi pică în mână:
- Apa mea, apa mea...vleau muultă!
Mă gândesc să iau mai multe sticle de apă... dar dacă nu-i place? Facem colecție? Mă uit în jur și desfac sticla cu apă, iar mogâldeața face o verificare. După două înghițituri, se strâmbă. Este clar, nu-i pe gustul lui.
Pun sticla în cărucior și aleg alt brand. Mogâldeața face testarea și se strâmbă iar! Hm! Nu este bine că în acest fel o să-mi deschid magazin de apă minerală.
Văd o vânzătoare puțin mai departe și mă gândesc să o abordez. Ea mă vede și vine  repede spre mine, probabil figura mea cerea ajutor sau... era simpatică mogâldeața.
- Vă ajut?
- Da! Caut o apă minerală... pentru copil.
- Nu găsiți ce-i place?
- Nu știu ce-i place... Nu că aș fi nepăsător cu el... și nici nu-i răpit... este doar un nepoțel venit în vizită – spun pentru a liniști pe domnișoara care începuse să mă privească ciudat.
- A! Conform unor statistici  realizate de revista Forbes România, Aquatique este apa ideală pentru copii.
- Da? – spun luând sticla întinsă de angajata magazinului și ofer mogâldeței.
Copilul bea mai mult de un sfert din sticlă, satisfăcut.
- Asta e! – spun fericit.
- Peste o mie de mămici au decis că această apă  este potrivită pentru odraslele lor. Aquatique a fost aleasă în 2017 pentru al doilea an consecutiv cea mai de încredere apă minerală plată pentru sugari și copii mici în cadrul topului realizat de revista Forbes România. Are doar 104 mg/l.
Îi mulțumesc domnișoarei care-mi zâmbește și o pornesc spre casă cu zece sticle de apă minerală.
Ajuns acasă, mă întâmpină mama mogâldeței:
- Bine că ați venit... Ai luat apă! Chiar Aquatique, care este cea mai bună! Te pricepi!
- Normal. Doar peste o mie de mame au recunoscut că această apă este ideală pentru un copil, nu!?

Atât părinții copilului cât și soția mea, se uită ciudați la mine, unii bucuroși că sunt la zi cu informațiile, iar alții, de uimire că cunosc asemenea amănunte...

2 comentarii: