cluc24

sâmbătă, 9 decembrie 2017

Apa – izvor de sănătate

Sfatul medicilor

Tot timpul auzim atât în reclamele de interes public cât și la cei din jurul nostru, sfatul și îndemnul să consumăm zilnic minimum doi litri de lichide, pentru a ne proteja sănătatea. Indiferent de specialitatea medicului la care mergem la consultații, printre întrebările obișnuite legate de vicii, este și cea referitoare la consumul de apă. Când ne referim la lichide, acestea nu includ alcoolul, ci doar apa plată, minerală sau pe cea de la izvor. Lipsa apei duce la dezhidratarea organismului. În funcție de proprietățile apei, aceasta poate fi benefică sau nu, organismului nostru, implicit, sănătății noastre.

Alegerea apei optime pentru sănătate

Apa de la robinet, poate produce riscuri de contaminare microbiană, parazitară iar gradul de absorbție al calciului este mică. Dar și apa minerală, în funcție de gradul ei de mineralizare și de compoziția specifică, poate fi benefică sau nocivă pentru organism.
Apa minerală ideală trebuie să aibă indicele de mineralizare mai mic de 500 mg/l, ceea ce înseamnă că trebuie să fie slab mineralizată.
Apa de izvor are sub 80 de mg/l indicele de mineralizare.
Procesul de mineralizare este influențat de straturile bogate în minerale pe care le parcurge apa de la origine spre suprafața pământului, când este fructificată ca produs.

Remediile apei minerale

Apa minerală bogată în fluor duce la prevenirea aparițiilor cariilor și a ostoporozei, la creșterea rezistenței părului și menține frumusețea pielii. Este important să se evite apă puternic mineralizată pentru că aceasta poate cauza apariția pietrelor la rinichi. Apa minerală în exces nu este recomandată pentru copii și bătrâni.
Pentru copii se recomandă apa minerală naturală care să aibă o compoziție echilibrată și o mineralizare sub 105 mg/l. Se spune că așa cum îți crești copiii, așa îi ai. Ceea ce descoperim în copilărie, ne influențează alegerile din maturitate.

Recomandarea specialiștilor: apa minerală naturală Aquatique

Apa minerală naturală Aquatique care izvorește de la o altitudine de 1100 de metri, din inima munților Carpați, din zona protejată din Parcul Natural Bucegi are mineralizare redusă de 104 mg/l care este benefică copiilor care sunt plăpânzi și au nevoie să consume produse care să le echilibreze organismul. Rezervația naturală Abruptul Prahovean oferă o pură care pe lângă gustul plăcut este și benefic cerințelor și necesităților copiilor, recunoscut de multe mame care au recunoscut calitatea acestui brand, Aquatique.
Conform specialiștilor și cercetătorilor apa oligominerală naturală Aquatique a fost desemnată în anul 2017, pentru al doilea an consecutiv, câștigătoare la categoria „Apă minerală plată pentru sugari și copii mici”. Topul brandurilor de apă minerală naturală a fost realizat de către revista Forbes România pe baza unui studiu efectuat de Institutul D&D Research. Acest studiu s-a desfăsurat în perioada când consumul de apă este mai mare, având o durată de trei luni: iulie – septembrie 2017, având un eșantion reprezentativ pentru spectrul național, care a cuprins aproximativ 1000 de mame.

Aquatique este o marcă românească 100% și este benefică fiind recomandată pentru cei care suferă de mai multe boli precum: diabet, afecțiuni inflamatorii sau boli cardiovasculare.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu