cluc24

duminică, 19 noiembrie 2017

Curățenie ca la mama acasă!

Când eram mic, mama mă lua cu ea să mă înveţe diferite lucruri, pentru perioada când voi fi mare. La fel şi tata, când avea timp! Oricât ne-ar învăţa părinţii, niciodată nu o să fim suficient de pregătiţi pentru viaţa de familie, adică de familie nouă!
În acele perioade de sărbători, vedeam doar partea plăcută a lucrurilor: pregătirile, mâncarea delicioasă şi nelipsitele cadouri. Calea lungă, de străbătut până în acele momente …  mult mai târziu am observat-o.

După ce m-am căsătorit, soţia mea făcea pregătirile necesare cu ocazia sărbătorilor, bombănind. Eu fiind bun, de suflet, o întrebam dacă pot să o ajut cu ceva anume.  Uneori, dispăream de lângă, înainte să articuleze vreun cuvânt. Intenția contează! Asta doar pînș m-a prins odată cu ușa închisă, chiar de ea, ca să nu pot fugi.... De atunci am devenit o persoană de real ajutor!

Primul ajutor a fost să pregătim ingredientele pentru preparea bunătăţilor. Frumos... și interesant... până a alunecat scaunul pe care mă urcasem după ele şi am căzut, printre cioburi şi plin zahăr amestecat cu făină, fiind ca o prăjitură...dulce!

A doua tentativă de acordare a ajutorului, a fost în momentul realizării cumpărăturilor. Fericit, mă plimbam prin piaţă şi am cumpărat tot ceea ce trebuia, chiar şi în plus...poate chiar mult prea  mult! Unele produse ne-expirabile, ne-au de la Paște la Crăciun!

A treia tentativă, reuşită de această dată, a fost când mi s-a pus în braţe aspiratorul şi mi s-a trasat sarcina de a face curatenie și de a deveni un adevărat expert în curățenie! Bucuros că la ceva mă pricep şi eu, încep hotărât treaba. Îmi fac loc pe lângă mobilier, mă bag sub masă ca atunci când eram mic şi mă ascundeam de părinţi dar după ce în prealabil îi închisesem afară...pe balcon.
La un moment dat , aspiratorul tace ca şi cum m-ar anunţa că este timpul pentru o pauză. Respect dorinţa acestuia şi mă retrag.
Când revin, aspiratorul tace chitic în continuare. Mă enervez şi încep să-l cert, ca pe un copil neascultător, așa cum fusesem eu, în trecut! Întâi mă uit la filtre, îl demontez...apoi mă hotărăsc să-l las în pace şi să continui treaba cu unelte mai primitive și mai antice, precum mătura. Când sunt aproape pe terminate cu munca grea, descopăr cu surprindere că steckerul era împleticit pe lângă scaun.... undeva departe de locaşul prizei. Remediez situaţia şi termin cu bine treaba, folosindu-mă de obiectul care se dăduse bolnav și face curățenia mai ușoară.
Fericit că am făcut ceva cu folos, privesc spre soţia mea. Aceasta, serioasă îmi întinde drept cadou, o “doză” de... Nufăr, nu de bere. Întâi îmi arată cum să-l folosesc , apoi trec la execuţie! Bine că doar de sărbători se face curăţenie generală! Vai de covoare….ce bătută le-am dat! 
Și tot nu am fost iertat de soție, care mi-a alt produs Nufăr – desfundat țevi și chiuvete, continuând treaba în baie. În timp ce frecam de zor, mă gândeam că sigur a găsit produsele care sunt eficiente din moment ce casa este plină de aceste soluții de curățare rapidă. De ce nu se vând aceste produse și cu personal executant de lucrări?
Nufar - desfundat tevi si chiuvete

De atunci am început să am grijă de curăţenie și să menţin ordinea... Cum vedeam o scamă pe jos, zup o ridicam... Când eram copil, dacă vedeam o scamă... mai căutam şi puneam altele lângă ea, să se adune... ca cele rele!
În prezent, facem curat săptămânal, deşi uneori abia trecem prin anumite colţuri ale locuinţei… Oricum, o dată pe săptămână tot trecem prin fiecare colțișor, atunci când facem curat! Niciodată nu încep să fac curat din același loc, pentru a mă păcăli că nu mai am mult de lucru... Uneori merge, alteori... nu!

Se apropie sărbătorile... din nou... este bine... este rău... oricum.... categoric... se apropie...
Gata! Am terminat de scris că văd mătura cum se învârte în mâna soţiei... Mă aşteaptă al meu Triumf , ca să am acel Farmec  al meu de sărbători!

O să fiu numit din nou, un mic hărnicuţ!

Triumf

Acest articol a fost scris în grabă pentru SuperBlog 2017, deoarece... mătura se apropie.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu