cluc24

sâmbătă, 22 aprilie 2017

Îngrijirea piscinei

Apa

Da, apa este indispensabilă omului. Fie că este folosită pentru băut, pentru preparate culinare sau băuturi alcoolice ori nealcolice, apa este utilă și pentru relaxarea corpului omenesc. O baie caldă, un duș rece sau o relaxare în piscină sunt mereu benefice organismului. Această apă trebuie să aibă anumiți parametri calitativi.
Fără mâncare am putea trăi o perioadă de timp, dar fără apă, am muri de sete... ca să nu mai vorbim de cei doi litri de apă necesar pentru consum, de băut, benefic organismului.

Piscina

Nu cred să fie cineva care să nu fi fost vreoadată la piscină, fie ea una publică, privată sau chiar personală. La piscină, pe lângă mișcare, ai parte și de confortul specific care este benefic trupului. Apa limpede, curată, atrage o stare de bine, de liniște.
Noi turiștii ocazionali, nu ne dăm seama cât de importantă și dificilă este curățarea unei piscine. Apa se înlocuiește zilnic, iar procedura este mult mai complexă, nu este doar o simplă golire și reumplere de bazin.
Dacă curățarea piscinei nu este una corespunzătoare, pot apărea bacterii, infiltrații, iar țevile de completare cu apă, pot emite diferiți microbi în timp.

Curățarea piscinei

Pentru a curăța corespunzător bazinul de apă, sunt necesari mai mulți pași. Primul este cel de golire al bazinului. După aceea se folosește un robot de curățare a interiorului piscinei, ca cel din imagine, model Vortex Pro. Acesta se deplasează pe roți, are timer iar plasa acestuia se schimbă simplu deci este ușor manevrabil.

După eliminarea impurităților care pot apărea în piscină datorită uzurii în timp a țevii de alimentare cu apă, se verifică starea sistemului de filtrare cunisip Clear 4, pentru a vedea dacă oprește bacteriile să-și facă de cap.


Țeava de alimentare cu apă, periodic, este curățată cu anumite soluții specifice, pentru a elimina eventualele bacterii ce s-ar putea forma și dezvolta în interiorul acesteia. După această operație, se pune în funcțiune sistemul de filtrare și se pornește alimentarea cu apă. Piscina va reflecta lumina în apa limpede, iar cei care se vor bălăci, nu vor avea probleme legate de sănătate, doar prin vechea sintagmă: “Sport și sănătate”.

Lucrările de curățenie și întreținere ale unei piscine sunt vitale nu doar necesare. Piscina, ca orice lucru, este imaginea publică a posesorului, a proprietarului legitim.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu