cluc24

vineri, 10 martie 2017

Blogul si instrumentele lui

Blogul și  publicul

Blogul reprezintă o publicație web, un site cu informații diverse sau concentrate pe o anumită nisă care sunt publice, putând fi astfel accesate de publicul larg. Blogul este o presă online care prezintă informații, idei și multe altele, care sunt solicitate de către publicul larg.
Un blog este un jurnal updatat frecvent şi publicat pe internet pentru consumul publicului general, construit pe o platforma de CMS (Content Management System). El se diferenţiază de alte pagini prin faptul că datele sunt afişate în ordinea inversă a introducerii lor.
Blogurile oferă informaţii, comentarii, opinii despre un subiect predilect (de exemplu: politic, publicitate, ştiri locale, informaţii personale), iar conţinutul poate fi în format text, audio, video. Întregul spaţiu al blogurilor şi al bloggerilor a devenit cunoscut drept “blogosferă”.
Blogul modern a evoluat din jurnalele online, care erau la început doar componente updatate ale unor situri obişnuite. Odată cu evoluţia programelor care facilitează introducerea şi afişarea articolelor într-o ordine invers cronologică, procesul a devenit accesibil unui public mai larg.
Prin public înțelegem atât persoanele interesate de anumite informații cât și unele persoane care sunt acaparate de produsul virtual oferit.

Bloggingul

Bloggingul a ajuns la un nivel ridicat de încredere pentru public în ultimii ani.  Blogurile sunt actualizate fie manual, fie cu ajutorul unor softuri care au la bază browserul de internet.
Platformele de blogging sunt diverse, iar cele mai utilizate sunt: wordpress și blogspot, blogger. Aceste platforme de blogging sunt domeniile de blog, iar cei care au blogurile afiliate pe aceste platforme, sub diverse denumiri dar cu terminațiile specifice platformelor respective sunt pe subdomenii. Exemple de subdomenii sunt: eu.wordpress.com , eu.blogger.com....
Conform unor statistici din anul 2014, în Romănia, conform contorizării zelist.ro existau peste 70 000 de bloguri dar numai 6 500 erau active. Printr-un blog activ este considerat acel blog care are publicat cel puțin un articol săptămânal.

Blogul și imaginea lui publică

Blogul reprezintă imaginea persoanei din spatele monitorului, a bloggerului. Cu cât blogul este mai interesant, atât în prisma subiectelor cât şi sub aspectul blogului, cu atât bloggerul este mai cunoscut şi apreciat.
Publicul apreciază știrile online, deci și blogurile. Acest public este grăbit în general, iar încărcarea greoaie  a unei pagini, îl poate face să renunțe, iar blogul își pierde astfel potențialii vizitatori și abonați.
În cazul subdomeniilor, care deţin găzduire gratuită pe un domeniu general (gen blogspot, wordpress) există multiple limitări şi aşa zisă „plată” se face prin afişarea unor reclame aleatorii, ale proprietarului, deţinătorul domeniului. Persoanele care citesc articolele de pe un blog din subdomeniu sunt nevoite să treacă şi peste reclamele care apar şi nu au nici măcar o legătură cu deţinătorul subdomeniului.
Uneori se poate întâmpla ca „ceva” anume să nu convină proprietarului domeniului şi acesta să blocheze accesul clientului său în subdomeniu.
Cele mai apreciate bloguri sunt cele de pe domenii proprii. Ca exemplu se poate oferi un blog: eu.ro sau eu.com. Fiecare site sau blog de pe web are un nume de domeniu propriu care este unic. În acest mod se poate obţine şi o adresă de mail personalizată, cu terminaţi „@numedomeniu.ro sau .com”, adică „@eu.ro sau .com”.
Pentru o derulare fluentă și rapidă a paginilor și a accesorii în timp scurt a blogului sau sitului este nevoie de un host performant. Prin host se înțelege gazda blogului, a sitului, casa acestuia, reprezentată printr-un calculator care este conectat la rețea. Acest calculator este gazda iar celelalte, care sunt conectate la el sunt oaspeții, vizitatorii, utilizatorii. Aceste informații publicate pe internet și accesate de vizitatori, sunt în realitate înregistrate pe servere virtuale.
O întrebare care persistă, este legată de ceea ce înseamnă gazduire web (sau web hosting, cuvânt original din engleză). Serviciul prin care se permite publicarea unui site sau a unui blog pe internet poartă denumirea de găzduire web. Persoana care se foloseşte de internet pentru a publica diverse articole şi informaţii online este un client care apelează la un furnizor, pentru a primi un spaţiu de stocare a acestor date la internet. Dacă spațiul de stocare este mai mare, atunci blogul/situl au mai mult loc pentru a se „desfășura”, putând avea mai multe aplicații și pluginuri care fac ca blogu/situl să se „miște” mai repede.
Se poate observa că nu contează doar blogul și aspectul său pentru succesul online, ci găzduirea host cu facilitățile acestuia, sunt precum sarea și piperul pentru mâncare.

O găzduire web vine cu mai multe facilități și oferte...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu