cluc24

luni, 30 ianuarie 2017

Pesimistul convinsMuzica se aude în exterior prin ferestrele casei larg deschise. Persoanele aflate la petrecere se simt relaxate și preocupate  de evenimentul aniversar la care participă. Apariția unui platou cu mâncare dezmorsește zona celor care priveau la dansatori. Unul dintre bărbați își pune telefonul în buzunar pregătit să se înfrupte de delicatesele apărute. Telefonul ratează buzunarul și pică în maioneză! Posesorul acestuia zâmbește și-și recuperează mobilul pe care-l curăță cu un servețel, adresându-se prietenului de alături:
- Vezi ce folositoare este folia de protecție!
- Dacă erai atent, nu aveai nevoie de ea – spune acesta, pesimist.
După curățarea rapidă a telefonului, acesta îi alunecă din mână, căzând pe podea. Proprietarul obiectului îl ridică calm și-l arată pesimistului:
- Vezi, mi-a atenuat căderea și nici praful de pe jos nu a pătruns prin folie la telefon. Alte două motive pentru utilizarea protecției.
- Dacă esti atent, aceste lucruri nu se întâmplă. Ai dat banii degeaba.
- Am cumpărat la reduceri de sărbători și nu-mi pare rău. Telefonul tău are zgârieturi?
- Nu... sunt atent în utilizarea lui.
- Al meu este complet ferit! Folia transparentă nu-mi produce pierderi... legate de claritate și de culorile afișate pe ecran.
- Bun... Ce avantaje ai cu folia? Am văzut că te ferește de murdărie, de zgârieturi, de praf, atenuează căderea, probabil de ploaie dacă te udă... lucruri pe care le poți rezolva doar prin simplă grijă și atenție față de obiect, adică telefon! – replică pesimistul. Dacă plouă nu vorbești la telefon și gata!
Liniștea se lasă peste conversația celor doi. Un alt bărbat se apropie de cei doi spunând:
- Mulțumesc de cadou. Kitul de protecție SmartProtection  este perfect.
- Este specific fiecărui tip de telefon, model.
- Dar pentru ce-ți trebuie – întreabă pesimistul pe sărbătorit.
- Mai fac câte ceva prin casă. Doar știi, că m-ai ajutat și tu! Am puș bormașina de șlefuit, din greșeală pe telefon și mi-a zgâriat ecranul. Acum am pus telefonul cu folie în atelier, mi s-au răsturnat toate cuiele pe el dar totul a fost salvat!
- Da... Vine Valentine Day în perioada 10-14 februarie deci pot cumpără și eu un kit la reduceri – spune pesimistul.
- Dar tu nu ai nevoie, ești veșnic atent – dă replica bărbatul care-și lăudase folia înainte.
- Eu da... dar nu sunt atent și la alți neatenți... Uneori atenția nu este suficientă, poate apărea inevitabilul.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu