cluc24

sâmbătă, 23 aprilie 2016

În timp şi spaţiu


Timpul şi spaţiul ne limitează, sau ne amplifică existenţa. Time is money!
Indiferent de momentele vieţii, este imposibil să nu fim influenţaţi de timp.
Timpul ne poate fi aliat sau duşman.  Spaţiul este definit, diferit de fiecare dintre noi: spaţiul personal, spaţiul general….totul este dependent de ceea ce vrem, cum vrem şi de ce vrem!
De câte ori nu se întâmplă să stăm în faţa calculatorului, aşteptând ca acesta să-şi facă conexiunile pentru a ne lega în timp, călătorind prin spaţiu, cu cei dragi nouă ?
De multe ori stăm şi aproape ne rugă de computer să-şi facă treaba, să transmită tuturor componentelor comenzile necesare pentru a ne putea face treaba….. Mai facem câte o mică gimnastică în jur, prin paşi mărunţi, dar nu prea mulţi sau îndepărtaţi, pentru a nu ne împiedica de cablurile pe care le-am tot poziţionat pentru a verifica diverse conexiuni.
Folosind tableta, este mai greu să citim mesajele, să tastăm şi parcă este ceva prea mic, pentru zile atât de importante!  Orice tabletă este utilă, dar nu atunci când ai multe documente de editat, de căutat….
Telefonul … şi mai şi! Când reuseşti şi tu să scrii două vorbe, trei prostii… ai un apel, iar din neglijenţă pierzi toată munca!
Laptopul pare soluţia ideală, cu menţiunea, că ecranul uneori pare prea mic…Asta şi în cazul în care nu consumi anumite licori bahice! :)
Dar orice problemă are o soluţie. Poate fi folosit calculatorul în loc de laptop.  NU este vorba de cel vechi, cu monitor, unitare centrală, zeci de cabluri…
Este vorba despre un  notebook cu funcţii complete, All in One  . Acesta poate fi transportat uşor, având monitorul cu toate componentele necesare incluse! Monitorul este sprijinit de componentele hardware de sub el!

 

Sistemul are un monitor suficient pentru vizualizare, microprocesor, hard disk… iar scrierea se realizează cu ajutorul tastaturii. Mouse-ul nu lipseşte, iar sistemul touchscreen este nelipsit.
Acest calculator se poate utiliza într-un spaţiu restrâns, iar timpul de răspuns la comenzi este unul mult mai scurt, datorită lipsei conexiunilor prin prea multe cabluri. Timpul devine prieten iar spaţiul… suficient. 

Orice s-ar spune sau se va descoperi în domeniul tehnologiei, tot calculatorul este la înălţime! Ochii văd, inima cere, iar sufletul…:)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu