cluc24

luni, 23 februarie 2015

Femeia mărţişorSărbătorile vin, trec, aşa cum sunt, multe sau puţine.
Crăciunul a trecut, la fel şi Valentine Day. Urmează Dragobetele apoi vine încet, dar sigur 8 Martie, ziua internaţională a femeilor.
Abia am fost să caut una alta pentru a oferi mici atenţii, cu ocazia acestor sărbători, că iar trebuie să-mi pun răbdarea la încercare. Când m-am născut, la mine se terminase de împărţit răbdarea, luase mai mult o femeie... De atunci am început să caut femeia respectivă şi poate chiar am găsit-o!
Îmi aduc aminte de primul 8 Martie alături de o persoană dragă. Atunci aveam dubii mari, în ceea ce priveşte cadoul. Am apelat la o altă domnişoară, să mă ajute în alegerea cadoului ideal. Femeile ştiu mai bine ce le plac! Aşa este. Domnişoara m-a dus într-un magazin perfect....ideal pentru orice femeie : magazin de bijuteri. Uitându-mă la produse, la preţuri...am simţit cum îmi „cade faţa”, dar nu de frig. Preţurile aveau multe cifre...erau bijuterii de aur şi argint! Am înghiţit în sec şi mi-am propus, ca la una dintre următoarele sărbători, să intru şi pentru a cumpăra ceva...de acolo.
Ideea cu bijuteria mi s-a părut potrivită. Am găsit un alt magazin cu produse de calitate. Vânzătoarea, m-a văzut nehotărât şi s-a decis să mă ajute. Până la urmă am decis să iau un inel...dar ce mărime?!
Vânzătoarea, amabilă, s-a oferit să mă ajute: să-i aduc un model. Bună idee! Seara, când am văzut inelul doamnei mele, pe noptieră, l-am subtilizat. Dimineaţa, căuta de zor, obiectul, care era la mine în buzunar. Eu, calm ( când m-am născut, calm, am mai găsit şi eu...) i-am spus că probabil a căzut sub pat şi-l vom căuta diseara. Seara, când am revenit acasă, cu inelul ideal, am găsit-o căutând de zor, sub pat. Am apărut şi eu, grijuliu, să o ajut, brusc descoperind inelul buclucaş. S-a bucurat pentru prima oară, a doua oară, urma să fie a doua zi dimineaţă, când urma să primească încă un inel! De atunci, vânzătoarea ştie ce caut şi mă ajută mereu....până a rămas gravidă şi lipseşte câteva sărbători bune...
De atunci, în fiecare an, cumpăr flori, greu de ales şi acestea...apoi bijuterii unicate, handmade, pentru doamne speciale şi o bijuterie perfectă pentru 8 Martie.
Cu o zi înainte de această sărbătoare, mergem şi petrecem cu prietenii, ca apoi să aibă şi ea petrecerea femeilor. În timp ce ea este la petrecerea ei, reusesc şi eu, să merg la câte o bere cu prietenii, fără a mai fi stresat cu telefon, pentru a confirma ora revenirii în sânul familiei!
Anul acesta, dacă totul merge perfect, chiar dacă va fi cu o întârziere de câteva zile, sper să ofer, mult dorita bijuterie de argint , care să facă trecerea lină, spre o alta, de aur.
De multe ori, stau şi mă întreb, ce înseamnă pentru mine , pentru cei din jurul meu, data 8 Martie?! Se poate spune că este o zi normală, ca multe altele. Dar, de fapt,  este o zi specială, pentru că fiecare bărbat, în această zi, oferă femeilor din viaţa lui ( soţii, mămici, copii...sau amante ) o parte din sufletul său, împreună cu o mică atenţie, care să reflectă cât mai mult, ceea ce reprezintă persoana respectivă pentru el! Este un mod de a-şi arăta aprecierea faţă de persoanele de sex feminin.
Ziua de 8 Martie, trebuie să fie una specială pentru fiecare femeie. Este un omagiu adus femilor din viaţa unui bărbat.
Femeia este imagine bărbatului în societate. Se spune că în spatele fiecărui bărbat puternic, se află o femeie ambiţioasă. Femeile sunt mereu femei, chiar dacă o perioadă din  timpul vieţii sunt fiice, soţii, mame....
Oare femeile din viaţa unui bărbat nu sunt cumva, în acelaşi timp şi mame şi soţii?
Bărbaţii sunt de pe Marte, dar femeile sunt sărbătorite în martie! Femeia este ca un bibelou, ca un măţişor...doar la figurat, că la propriu este uneori mai...bărbat! Oare în acest caz, ar trebui să ofere ea un cadou bărbatului?Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu