cluc24

miercuri, 5 mai 2021

Navigând printre domenii....

 

Munca fiecărei persoane este influenţată de anumiţi factori externi. Aşa precum şoferul de autobuz este dependent de maşina pe care o conduce, aşa şi un blogger este constrâns de unele facilităţi oferite de internet.

Blogul reprezintă imaginea unui blogger. Cu cât blogul este mai interesant, atât prin prisma subiectelor cât şi sub aspectul blogului, cu atât bloggerul este mai cunoscut şi apreciat. Dar degeaba sunt articole interesante, web design perfect dacă nu există și o gazduire web de calitate. Oricât de captivantă este citirea unui articol, dacă blogul „se mişcă” greu, mulţi cititori renunţă la parcurgerea informaţiilor și bloggerul are de pierdut, iar propria lui imagine are de suferit.

Mulţi se întreabă ce înseamnă gazduire web (sau web hosting, cuvânt original din engleză). Serviciul prin care se permite publicarea unui site sau a unui blog pe internet poartă denumirea de găzduire web. Persoana care se foloseşte de internet pentru a publica diverse articole şi informaţii online este un client care apelează la un furnizor, pentru a primi un spaţiu de stocare a acestor date la internet.

Fiecare site sau blog de pe web are un nume de domeniu propriu care este unic. În acest mod se poate obţine şi o adresă de mail personalizată, cu terminaţi „@numedomeniu.extensie”.

În cazul subdomeniilor, care deţin găzduire gratuită pe un domeniu general (gen blogspot, wordpress) există multiple limitări şi aşa zisă „plată” se face prin afişarea unor reclame aleatorii ale proprietarului, deţinătorul domeniului. Persoanele care citesc articolele de pe un blog din subdomeniu sunt nevoite să treacă şi peste reclamele care apar şi nu au nici vreo legătură cu deţinătorul subdomeniului.

Uneori se poate întâmpla ca „ceva” anume să nu convină proprietarului domeniului şi acesta să blocheze accesul clientului său în subdomeniu.

Dacă se doreşte o „carieră” în blogging este impetuos necesar, trecerea pe un domeniu propriu, unic. Aşa cum fiecare persoană este unică în felul ei, aşa trebuie să fie şi blogul.

În acest moment, deţin mai multe bloguri, două pe domeniu propriu, două pe subdomenii: blogspot şi wordpress. Este interesant şi pot face mai multe comparaţii.

Companiile pentru a se promova folosesc situri care au deomenii proprii, care sunt reprezentative. Fiecare manager comunică tot mai mult în medioul online pentru a-și promova afacerea, astfel încât internetul a ajuns cea mai importantă sursă de lansare/relansare de produse și servicii.

Am auzit, pe surse, că la  Hosterion există mai multe tipuri de domenii cu peste 700 de extensii.

Așa precum face orice blogger care se informează și cercetează, am făcut mici verificări.  Astfel am descoperit o statistică relevantă despre domeniile proprii.

Cea mai populară extensie în România, la sfârșitul lunii februarie 2021 a fost și mai mult ca sigur mai este cel al domeniilor înregistrate cu  .ro.

Următoarele extensii care se află în top sunt: .com,  .net, .org, .edu, .gov și .eu (care este o recomandată celor care se adresează unor clienți din Uniunea Europeană).

În cazul companiilor, extensiile care există pot produce un efect dublu în promovarea afacerilor. Cum ar fi ca o florărie să aibă ca domeniu denumirea ei și extensia .flowers?

O altă extensie care este dedicată afacerilor profitabile este cea cu extensia .shop, știind toată lumea că pe acel site sunt produse de vânzare.

Pentru că-mi place să mă informez și fac cercetări înainte de a mă pronunța legat de ceea ce scriu, mă consider un expert în ceea ce fac, mă tentează să-mi aleg un alt domeniu în care extensia să fie .expert.

Sursa: Hosterion.ro


Este interesantă această extensie pentru că scoate în evidență experții în diferite domenii, care poate prin folosirea obișnuitelor domenii disponibile, se pierd în neant.

Cine nu încearcă, sigur nu reusește și mai ales nu câștigă!

Este timpul să fim atenți și în pas cu noutățile, astfel încât să profităm la maxim de orice oportunitate, să fim optimiști înainte de a fi sceptici!

 

Sursa: Hosterion.ro

PS: Am găsit pe același site, o arhivă cu extensia săptămânii, acolo unde pot afla ce domenii oferă atracție și modul în care evoluează așa zisa piață liberă de domenii proprii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu