cluc24

joi, 26 martie 2020

Doar împreună putem reuși - #AsteaAșaSeFac


Este o vorbă în lumea managementului: un manager bun se descurcă în perioada de criză nu atunci când compania este într-un trend ascendent. Similar putem spune că caracterul oamenilor iese la iveală atunci când acestia trec prin momente dificile.
Mulți credem că avem mulți prieteni, dar atunci când ne merge greu sau rău, acestia uneori dispar ca prin farmec. Îți uită numărul de telefon, nu-ți răspund la solicitări și se consideră... oameni.
Omul este o ființă inteligentă care prin gândirea lui se diferențiază de celelalte ființe, de animale. Omul este preocupat de bunul mers al propriei vieți.
În aceste momente, întreaga lume trece prin momente dificile. În asemenea clipe se poate determina caracterul și omenia de care dau dovadă semenii noștri.
Oamenii care intră în panică, riscă să-și piardă controlul pe plan psihic și să acționeze total diferit față de modul lor de viața din trecut. Dacă la aceasta se adaugă și manipularea care a ajuns să facă parte din programul zilnic al mass-mediei, omul devine instabil într-o lume în care a avut stăpânire de sine.
Tot mai des observăm persoane care ies pe străzi doar pentru a demonstra că ei nu se tem de nimic. Nici ceilalți oameni nu se tem, doar se protejează pe ei însiși și mai ales pe cei din jurul lor.
Cumpărăturile în exces, până mai de curând a fost un sport național, dar raționamentul și anumite restricții, au reușit să stopeze acest fenomen.
Protecția omului în aceste momente nu este verificată de specialiști de la Protecția Muncii, așa cum se întâmplă la locorile de muncă, ci sunt doar vizate de grija pentru propria igienă, de apă și săpun sau spirt , utile atât pentru piele cât și pentru obiectele des utilizate (telefon, tastatură, clanța ușii).
De ce să ne adunăm în grupuri mari? Oamenii pot fi sociabili și comunicativi în mediul online, așa cum mulți sunt deja obișnuiți.
Împreună putem fi și la distanță, comunicând online, în timp ce savurăm o cafea, o bere, alături de cei dragi, în mediul virtual.
Sloganul doar împreună putem reuși nu este doar un text, ci o informația care poate salva un suflet!
Pentru a ne fi bine, este necesar să fim fideli Ghidului cumpărătorului în vremurile Corona așa cum ne respectăm propria viață și avem crredință în Dumnezeu:
  1. Evită transportul public pe distanțe mari și fă-ți cumpărăturile de la magazinul de pe lângă casă.
  2. Nu ieși în public decât dacă chiar trebuie!
  3. Sunt mulți oameni în magazinul ăla din vecini? Așteaptă liniștit afară, pănă se mai golește, la cel puțin 1 metru distanță față de ceilalți;
  4. Când îți alegi produse neambalate, pune-ți neapărat mănușile alea din plastic de la magazin, pe care să nu uiți să le arunci la coș imediat ce termini treaba; așa te ferești de neplăceri și pe tine, și pe alții;
  5. Cumpără doar strictul necesar, magazinele au destulă marfă în depozit și se aprovizionează întruna;
  6. Dacă poți, evită plata cu bani cash; cardul te expune mai puțin la viruși;
  7. Și când pleci, și când revii acasă, spală-te pe mâini cu apă și săpun, câte cel puțin 20 de secunde.
  8. Curăță-ți des telefonul, dar nu cu spirt sau clor care ți se poate strecura printre taste și te lasă fără jucărie, ci cu un șervețel antibacterian.



Sănătate, minte și credință!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu