cluc24

vineri, 22 noiembrie 2019

Iubirea, dincolo de timp și spațiu


El o privește pe Ea, încercând să nu-l remarce nimeni din jur. Este timid, dar simte că inima lui este zburdalnică. Profesorul care pune punct formulei de pe tablă, se uită cu melancolie la cei doi studenți. Își reamintește de tinerețe.
Ea tresare, privind în jur, unde El își ascunde neliniștea privind spre foile de hârtie unde-și nota atât informațiile recepționate de la profesor cât și gândurile care-l nelinișteau, într-un mod plăcut.

El tremură, deși simte că transpiră. O vede pe Ea! Nu o mai văzuse de cinci ani, crezând că a pierdut-o, deoarece auzise că Ea ar fi trecut dincolo de hotarele țării.
Ea zâmbește, atât pentru că și-a regăsit un vechi coleg de facultate, cât și pentru că se întorsese dintr-o călătorie, iar dorul de țară o ținea legată de locurile natale. El îi oferă un cadou obișnuit, cu care nu reușise niciodată să treacă dincolo de prima întâlnire, cu o fată.

El își aranjează cravata și simte că se sugrumă. Nu merge la spânzurătoare ci doar se pregătește de propria lui nuntă. Este agitat, pentru că visase mult timp acel eveniment care totuși venise prea repede. O ceruse în căsătorie într-un mod inedit, oferindu-i un cadou personalizat, prin care își oferise inima, celei pe care o iubise din perioada  studiilor universitare.
Nu mai are timp să-și pună în ordine gândurile, pentru că alaiul condus de el, ajunge la casa nașilor, unde Nașa începe să-și aranjeze finul, care nu corespundea prin ținută, momentului festiv care urma. Alături de mama ei, Nașa începe să-i aranjeze gulerul la cămașă și să-i strângă cravata, ca și cum l-ar atențione, de întâmplările care vor urma peste ani....

Un concediu în țară, la mare, o altă mini-vacanță în Italia, sunt momente plăcute din viața tânărului cuplu. El fiind iubitor de arta, un mic scriitor în devenire, imortilizează toate momentele plăcute pentru a le posta în albumul vieții lor.
Ea iubea călătoriile, el îndrăgea arta și literatura, iar iubirea lor, trecea dincolo de realitate, fiind totul ca într-o lume de basm.

Ea plânge... Mama ei s-a îmbolnăvit iar tatăl ei este depășit de situație. Cu sufletul trist dar cu inima împăcată, cei doi decid să aibă grijă de cei care le-au dat viață, cei care i-au crescut. Ea se mută alături de părinții ei, urmând ca El și Ea să se vadă pentru scurt timp, zilnic, așa cum fusese pe vremea tinereții lor... deși erau încă mult prea tineri pentru problemele care-i încercau.

El suferă. Tatăl său ajunge să fie paralizat. El se mută la părinții săi, dar în fiecare zi, El și Ea, se întâlnesc și retrăiesc pentru scurt timp, acele momente fericite de cuplu. Locul lor de întâlnire, este casa lor. El i-a oferit o carte cu personalitate, o carte pentru iubită, în care a atașat poze din viața lor fericită de până atunci.

De câte ori trec pe la casa lor, El și Ea, aruncă câte o privire spre televizor, acolo unde, lângă telefon, se află o carte personalizată cu un mesaj clar: TE IUBESC!

Au trecut câțiva ani, Ea și El revin acasă. Părinții lor au trecut în lumea celor drepți și mulțumirea lor sufletească trece dincolo de limitele vieții. După câțiva ani, se simt ca în primele zile de după căsătorie. Se îmbrățișează, se consolează și privesc cu lacrimi în ochi, spre cartea lor personalizată, care reprezintă un mic jurnal al vieții lor de familie.

Un cuplu de tineri, deplasându-se pe drumul obișnuit, de la servici spre casă, au rămas plăcut surprins de doi bătrânei, care se țineau de mână și se plimbau fericiți sub clar de lună.
Gândurile lor au început să-și facă de cap. Problemele din viață influențează în mod clar destinul dar iubirea sinceră trece dincolo de granițele timpului și a spațiului.
El o privește pe Ea, zâmbindu-i, iar Ea îl strânge de mână spunându-i un dulce: TE IUBESC!

Acest articol, a cărei bază de inspirație o reprezintă realitatea zilelor noastre, a fost scrisă pentru SuperBlog 2019.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu