cluc24

sâmbătă, 16 noiembrie 2019

Când te lași cucerit de eleganță


Opresc mașina în parcarea din fața Mall-ului. Soția mea îmi întinde telefonul ei mobil și-și caută în poșetă lista de cumpărături, iar eu cobor și mă opresc spunând:
-          Mă duc să iau un cărucior și ne vedem înîuntru.
-          Nu găsesc lista....
-          Las că am reținut eu ce avem nevoie. Oricum ne plimbăm printre rafturi și vedem ce ne trebuie - spun eu pornind spre standul de cărucioare.
Mă opresc și privesc spre un cuplu ce merg fericiți să-și cheltuie banii, la cumpărături. Oare voi ajunge și eu, vreodată, ca ei? Oftez și-mi iau în posesie căruciorul.
Intru în magazin dar nu o văd pe soția mea. Probabil a plecat spre rafturile cu produse. Merg agale prin magazin dar tot nu o zăresc. Încerc să-mi aduc aminte de produsele pe care le vroiam dar mintea mea refuză să colaboreze. Găsesc două produse alimentare apoi îmi iau telefonul mobil și o apelez.
Telefonul sună lângă mine, deci este pe aproapeși mă bucur că nu eram la standul de bere, acolo unde mă găsea ea mereu. Aștept să-i aud vocea, dar nimic. Mă uit în jur, dar nu văd decât o blondă platinată al cărui decolteu este generos. O privesc intens până apare prietenul ei care-mi aruncă o privire de boxer. Clipesc și ascult în continuare melodia de la telefonul soției, constatând că acest sunet se aude din buzunarul meu. Câțiva clienți ai magazinului se uită cam ciudat la mine.
După ce dau o tură prin magazin, merg la casă cu cele două produse cumpărate, stau o eternitate la coadă și ies în parcare. Îmi aranjez cumpărăturile în portbagaj și privesc în zare. Unde o fi soția mea?

A răpit-o cineva? Gândul îmi dispare instantaneu văzând magazinele din jurul parcării, unde se găsesc diverse produse și accesorii pentru doamne. Îmi aduc aminte că pe listă se aflau unele accesorii de păr care probabil se regăsesc în ofertele magazinelor specializate. Încui mașina și merg spre primul magazin, unde sunt sigur că a fost, sau încă mai este soția mea: Meli Melo.
La intrare mă întâmpină o domnișoară care-mi zâmbește spunând:
-          Avem accesorii pentru bărbați în partea stângă.
-          Mulțumesc, o să fac un tur ca să-mi găsesc soția!
Domnișoara zâmbește crezând că glumesc, dar eu încă nu am chef de glume că este doar ora 10.00 dimineața, zi de week-end. Încep un tur de onoare.

Mă uit la produsele oferite de magazin și deodată aud o voce familiară:
- Îți place cum îmi stă? Au o diversitate de eșarfe
-  Soția mea tocmai se admira în oglindă. O abordez subtil:
-          Credeam că te-am pierdut....
-          Știu că ești inteligent și mă găsești mereu.
După vorbe mi-am dat seama că vom petrece un timp mai îndelungat în locație și este rost de niște cheltuieli neprevăzute. Mă gândeam să merg să iau loc pe un scaun dar prin acest mod de comportament, îmi prelungeam șederea pentru că trebuia să ofer informații apreciabile și reale despre produsele agreate de doamna mea. 

Între timp, soția mea s-a îndreptat spre zona de accesorii pentru păr și și-a ales o clemă cu pietricel roz și și-a prins părul. Apoi o luat o altă clemă, albastră și s-a îndreptat din nou spre zona de eșarfe. A căutat un accesoriu care să se asorteze. Era în dilemă pentru că-i plăceau două modele, după modul în care-i sclipeau ochii.
-          Îți place eșarfa asta bleumarin? - aud o întrebare adresată de soția mea.
-          Da. Este frumoasă... albastru... culoarea mea preferată!
Eșarfa era una clasică și elegantă, de formă rectangulară, culoare albastră după mine, sau bleumarin, după soția mea.

Când și-a pus eșarfă, parcă i s-a schimbat personalitatea, devenind o femeie dulce ca o ciocolată, deși dimineața am băut ceai cu lămâie. Chiar mi-a plăcut, motiv pentru care am sărutat-o, iar ea a fost încântată. S-a hotărât să le achiziționeze pe toate, mergând apoi spre raionul de accesorii pentru bărbați, revenind în grabă și pornind spre casă, spunându-mi suav:
- Ți-am cumpărat și ție niște mănuși, că tot vine iarna în curând!
Domnișoara care mă întâmpinase la intrarea în magazin merge la casă și-mi zâmbește complice:
- Avem și promoții, de asemenea puteți face și comenzi online!
Eu eram fericit că am reușit să bifăm unele obiecte de achiziționat care se aflau pe lista de cumpărături, pe care soția mea o găsise cu greu în poșeta ei imensă.
După aceste cumpărături, pe care le-am lăsat în mașină, ne-am dus cu un tonus mai ridicat în bătălia cu prețurile, din Mall.

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2019.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu