cluc24

sâmbătă, 26 octombrie 2019

Totul până la răceală


Liniștea din jur este întreruptă de o bufnitură. Mă uit în jur și constat că zgomotul este provocat de căzătura mea. Acum câteva secunde eram în picioare, ferindu-mă de un cățeluș că blăniță care trecuse pe lângă mine, acompaniat de o altă blăniță purtată de o femeie cu ochi frumoși. Cred că privirea ei m-a dezechilibrat și am picat pe gheață pe care nu o observasem.
Mă ridic repede că să nu mă observe nimeni și mă trezesc c-un bulgăre de zăpadă, trimis de un copil care se juca în parcul de lângă trotuar.
Mă îndrept cu mai multă atenție spre destinație, ascunzându-mă sub balcoanele blocurilor, pentru că acolo nu era gheață.
Deodată îmi simt capul greu... și ud. Cineva aruncase o găleată cu apă de pe balcon. Bine că nu era apă fierbinte! Este periculos să umbli pe străzi.... Frigul începe să-și facă simțită prezența. Vântul suflă cu putere și zăpada începe să se plimbe....
Ajung până la urmă la servici și mă așez la locul meu, la calculator. Se apropie de mine o colegă care-mi solicită ajutorul și când să-i răspund constat că am rămas fără grai, dar nu din cauza frumuseții ei, ci pur și simplu m-a tras curentul... Aici mă refer la curentul de aer nu la curentul electric, pentru geamul era deschis în timp ce calorifrul încerca să încălzească temperatura de afară!
După ce rezolv problema cu colega, mă decid să plec acasă pentru că începe să mă doară gâtul iar capul meu o ia razna.
Mă îmbrac încet și constat că am umărul amețit... de durere. Cu greu, ca un moșulică de 90 de ani, reusesc să-mi iau geaca și să plec...
Cu ultimele puteri, am reușit să urc cele trei etaje de la bloc și intrând în apartament, mi-am repornit centrala termică și mă dezbrăcam încet, în timp ce curgea apa în cadă. După cinci minute, consider că apa este suficientă și învârt robinetul și pun piciorul în apă și tresar. Se umpluse doar cu apă rece, având o eroare la centrală pe care o remediez urgent.
După zece minute, ajung în apa caldă și plăcută. Atât de bine mă simțeam că am adormit! După un timp, m-am trezit înfrigurat, la propriu, pentru că apa se răcise. Ies repede și mă duc în pat, pentru că aveam nevoie de odihnă, urmând ca seara să merg la petrecere a unui prieten.

După un somn scurt m-am trezit, psihic în totalitate, fizic însă, mult mai greu.
Ajuns la petrecere am încercat să o abordez pe fata cea frumoasă, chemată special pentru mine, de către pietenul sărbătorit. Încercam să intru în vorbă cu ea dar nu reușeam să articulez nici două cuvinte, pentru că simțeam că mă dor toate articulațiile. Dacă mă schimonoseam, fata cea frumoasă m-ar fi lovit în cap cu poșeta ei, crezând că mă strâmb la ea. Ar fi fost groaznic, mai ales că avea o poșetă imensă!
Total dezamăgit, am plecat acasă hotărât să mă însănătosesc și să pornesc din nou la cucerit!.
Am apelat la toate cunostințele mele ca să-mi ofere sfaturi de vindecare. Am luat diferite pastile, ajungând și la antibiotice dar se părea că este adevărată o vorbă veche: „cu medicamente te vindeci într-o săptămână, iar fără ele, îți trece boala în șapte zile”.
Am încercat și ceai de usturoi, n-am ieșit trei zile din casă din cauza mirosului, mai ales că câinele vecinului lătrase intens în acele zile și am trecut pe la vecina octogenară ce mi-a aplicat un tratament inedit cu ventuze (pahar încălzit pe foc cu țuică și aplicat pe spate).
Mi-am revenit dar începusem să am temeri că răceala va recidiva. O colegă de servici mi-a recomandat să iau acid ascorbic, care este unul dintre cei mai eficienți și  siguri nutrienți.
Mi-a spus că beneficiile acestui medicament sunt protejarea organismului împotriva deficiențelor imunitare, a bolilor cardiovasculare, a bolilor de ochi, a problemelor prenatale și chiar impotriva îmbătrânirii pielii. Oricum nu mă gândeam să rămân gravid, dar văzând pielea frumoasă a fetei, m-a cucerit instantaneu produsul. Singura problemă este că nu știam ce este cu adevărat dar am notat numele pe o hârtiuță. Ajuns pe site, să caut Farmacia La Preț Mic care este o farmacie ieftină, așa cum îi spune și numele.
Astfel am aflat că de fapt este vitamina C, suplimentul efervescent pe care mi-l oferiseră părinții, pe lângă legume și fructe, din copilărie!

Acest articol a fost scris pentru SupeBlog 2019, iar imaginile au fost preluate de pe situl Farmacia la Preț Mic. Astfel ni-am reamintit trecutul care mi-a influențat prezentul.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu