cluc24

duminică, 6 octombrie 2019

Cursă contra cronometru


Pe acordurile unei melodii săltărețe măresc viteza dar, imediat aud o voce din dreapta mea:
-          Mai încet! Vezi că ai mai mult de 50 km/h.
-          Bine... - aprob eu în timp ce mâna soției mele apasă butonul de stop al radioului.
-          Mami, vreau pipi - se aude vocea copilului de pe bancheta din spate, iar mama acestuia mă bate ușor pe umăr.
Mă uit în oglinda retrovizoare, reduc viteză și trag pe dreapta. Prietena soției mele își ia copilul și-l duce spre marginea zonei verzi, printre copaci. Soția mea își scoate oglinda și-și aranjează sprâncenele. Prietenul nostru coboară din mașină să fumeze o țigară până când soția lui îi satisface nevoile copilului pe care-l au.
După zece minute, pornim la drum. Mă uit la ceas și accelerez. O mână pe volan, mă temperează:
-          Mai încet. I se face rău copilului.
-          Mi-e foame - aud vocea copilului.
-          Încetinește să poată mânca - îmi spune femeia de pe bancheta din spate.
Oftez, încetinesc și observ o mașină de poliție care se oprește în fața mea, având luminile aprinse. Ofițerul coboară și se îndreaptă spre mine. Cobor geamul și acesta mi se adresează:
- Bună ziua. Agent Perspicace, vă rog să-mi prezentați actele!
Îi predau talonul mașinii, permisul de conducere și cartea de identitate, întrebând:
-          Ce am greșit?
-          Nimic. Rutină... adică am văzut că doamna a pus mâna pe volan și am crezut că este o problemă....

Nu pot dormi. Mă învârt în pat și fac planuri. Suntem în urmă cu călătoria. Nu vom reuși să parcurgem toate obiectivele propuse în acest concediu. Mă ridic din pat și cobor în fața hotelului. Aș bea o bere dar mâine am un drum lung de făcut iar alcoolul se simte și influențează reflexele. 

Mă așez la o masă, la intrarea în restaurant. Mă uit la stele, îmi cobor privirea și observ o mașină care oprește în fața mea iar șoferul mi se pare cunoscut. Mă ridic și privesc intens. Șoferul se apropie de mine și ia loc, alături. Se uită la mine, la mașină și-mi spune:
-          Îți place mașina?
-          Da!
-          Este modelul Honda Civic Type R. Acest model este deosebit de spectaculos atât ca design și performanțe cât și ca inginerie.
-          Honda! Un brand de renume! - spun eu. 
-          Ce știi de Honda?
-          Soichiro Honda a fondat compania în 1948 și are o deviză: “If Honda does not race, there is no Honda”. Honda este cel mai mare producător de motoare cu combustie internă și motociclete din lume. Este o cultură auto-moto, fiind unul dintre marii producători globali de mașini și dintre cei mai importanți constructori din competițiile motorizate
-          Felicitări! Tocmai ai câștigat un premiu!
-          Da? Ce anume? - întreb fericit.
-          Ai fost ales pilotul noului model Honda, numit Type R, care va încerca să doboare recordul de viteză la categoria sa pentru un tur al celebrului circuit de la Nurburgring.

Îmi pun casca de protecție și urc la volanul mașinii. Sunt în Germania și chiar pe un circuit de raliuri. Respir fericit și privesc totul ca și cum ar fi ultimele clipe ale mele din viață.

Interiorul modelului Honda Civic Type R pune accent pe confortul șoferului și al pasagerilor. Scaunele sunt specifice mașinilor de curse, realizate din materiale tactile premium. Interiorul bordului atrage dorința de aventură, cadranele de bord sunt clare și ușor de citit, schimbatorul de viteze este realizat din aluminiu iar sistemul multimedia Honda Connect este cu ecran touchscreen de 7" și navigatie Garmin care este integrată.
Copilotul deschide ușa mașini, se asează lângă mine și mă linistește:
-          Acest model are tehnologii de siguranță de ultimă generație: Honda SENSING ce include, un sistem de avertizare a coliziunilor frontale (Collision Mitigation Braking System), sistem de asistare a menținerii benzii de circulație (Lane Keeping Assist System) și recunoașterea semnelor de circulație (Traffic Sign Recognition).
-          Adică mașină mă conduce pe mine...
-          Nu chiar, altfel aș fi condus eu dacă nu aveam anumite probleme scurte dar, enervante, de sănătate.
-          Da... Acum te recunosc! Ești Daniil Vyacheslavovich Kvyat, pilotul rus de curse auto care conduce în Formula 1 pentru Scuderia Toro Rosso.
-          Da. Așa este.
-          Ai fost clasat al doilea la Eurocup Formula Renault 2.0 din 2012 și ai ieșit campion în 2012 la Formula Renault 2.0 Alpi Series și 2013 la GP3 Series.
-          Da. Reprezint Red Bull Toro Rosso Honda. Pornim? - mă întreabă în timp ce-și pune casca.
-          Da! - spun entuziasmat, apăsând accelerația la maxim.

Mașina gonește în timp ce atenția îmi este atrasă de curbele circuitului și de spectatorii de lângă pistă și din tribune. Mulțimea aclamă iar eu mă simt ca un erou. Reduc viteza pentru a lua curba ușor, larg  pentru a nu pierde timp. Arunc o privire spre copilot și constat că acesta nu se teme, nu pune mâna pe volan și tace! Zâmbesc și opresc la linia de finish. Copilotul se uită la mine și-mi zice:
-          Hai să coborâm și să salutăm mulțimea.
-          Îmi doresc această mașină! - spun entuziasmat de mașina, nu de celebritatea pe care o câștigasem. Doream oferte Honda personalizate.
-          De mâine va fi Honda Civic de vanzare - mă anunță copilotul.

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2019 folosind imaginile de pe situl Honda.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu