cluc24

joi, 5 septembrie 2019

Idei de utilizare a aparatelor de aer conditionat


 Scaderea temperaturii de la valoare initiala la cea indicata de termostat va dura același timp. Informatia este utila pentru cei ce aleg setarea temperaturii prea scăzute, ceea ce in final rezulta intr-o pierderea de energie.
Nu este nevoie de ventilator dacă avem un aparat de aer conditionattip split Daikin de 7000 btu.
Este o idee totusi sa utilizati un ventilator de tavan pentru a ajuta aerul sa circule . Porniți ventilatorul atunci când porniti AC; va va detensiona instalatia AC și va scădea temperatura cu 1-2 unități. 
Lăsând aparatul de aer condiționat la temperatură  scăzută pentru a obține o cameră pre-răcită  nu veti economisi energie, deoarece compresorul lucrează continuu pentru a menține temperatura. În schimb, lăsați camera izolată pentru a preveni pierderea aerului rece. Închideți geamurile pentru a evita umiditatea care intră în cameră.  Vă sugerăm să instalați un termostat programabil pentru a controla temperatura sistemului de aer condiționat în diferite ore ale zilei.
Lăsând ventilatorul de tavan pornit, poate păstra camera rece atunci când nimeni nu este in incapere!
Un ventilator de tavan circulă aerul și ne face să simțim răcoare în  cameră, dar nu poate coborî temperatura camerei. Vă recomandăm să opriți ventilatoarele înainte de a părăsi camera pentru a economisi energie. Cu toate acestea, puteți economisi energie prin punerea în funcțiune a ventilatorului de tavan și reglarea termostatei dvs. la o temperatură mai mare.
Folosiți aparate de aer condiționat numai pentru vară! Există aparate cu regim cald, rece și ventilatie care oferă aer condiționat în funcție de sezon.  La fel ca modul de ventilatie, unitatea de curent alternativ servește la eliminarea excesului de umiditate din încăpere.  În zilele noastre există curent alternativ care se poate dubla ca încălzitor și este potrivit pentru a fi folosit și în climat rece.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu