cluc24

miercuri, 10 iulie 2019

7 pași în alegerea unui gadget


Tehnologia avansează iar necesitățile oamenilor evoluează în funcție de dezvoltarea tehnicii și a modului de viață pe care fiecare îl percepe în propriul său mod.
Penru a alege un produs, un gadget fără să ne dăm seama urmărim anumiți pași care îndrumă și ne facilitează alegerea pe care o facem.
Voi prezenta exemplul meu personal pentru alegerea unui telefon mobil pentru soția mea.

1. Utilitatea produsului

Uneori, un utilizator de gadget-uri consideră imperios necesar utilizarea unui anumit accesoriu. Până stă pe gânduri, acest produs poate fi deja RElansat după succesul unui alt gadget similar dar inferior ca funcționalitate. Important este momentul alegerii și acceptării utilității acelui produs.
După ce vom descoperi necesitatea acestui gadget, primul pas este verificarea acestuia.
Soția mea are telefonul defect și are probleme legate de sunet iar reparația acestuia este peste jumătate din valoarea unui nou produs, aproximativ similar.

2. Verificarea existenței pe piață a produsului

În momentul când este lansat un produs de către un brand anume, concurența începe să caute alte posibilități pentru a câștiga clienți cu un alt produs, similar cu acesta. În acest mod, brandul își răsplătețte și-și păstrează clienții fideli și în același timp poate atrage alți utilizatori indeciși. Totul ține de publicitate.
Orice produs are mai multe variante care diferă prin prisma performanțelor, a prețului și mărcii, pentru că uneori plătim mai mult pentru produs, doar pentru că este al unui reprezentant notoriu, al unui brand.
După ce descoperim produsul care ne satisface, începem o căutare intensă a tuturor variantelor existente pe piață.

3. Alegerea produsului

Ce faci când ai nevoie să afli informații despre unele gadget-uri?
Unii aleg varianta plimbărilor prin magazine dar, cei mai mulți sunt călători virtuali. În general intri pe situl Blogatu și-ți iei informațiile de care ai nevoie. Acolo se găsesc review-uri pentru o mulțime de gadget-uri, unele de care nici nu știm că există!
Omul este pesimist și de multe ori funcționează pe principiul “dacă nu vezi nu crezi”. Pentru acestia există și canalul de YouTube Blogatu.ro unde aceste produse, sunt prezentate informații în format video completate cu sunetul care oferă explicațiile adecvate.


Produsele prezentate sunt telefoane mobile, tablete și multe alte accesorii se pot găsi cu ușurință atât în magazinul online cât și în cele fizice și se adresează unui public larg de utilizatori.
Am găsit un videoclip de prezentare și testare al telefonului Samsung Galaxy A20e.

4. Compatibilitate produs-utilizator

Produsele cele mai bune sunt cele care corespund din punct de vedere al utilizării cu standardele utilizatorului. Un utilizator avansat de produse va fi atras de un gadget atractiv atât din punct de vedere vizual cât și al funcțiilor pe care le deține.
Brand-ul este important pentru că de multe ori, un produs nu valorează atât cât este prețul de achiziție, totul ținând de de marketing. Așa cum am mai precizat, uneori plătim brandul nu produsul.
Brandul Samsunt este unul recunoscut. Soția mea s-a obișnuit cu această marcă de telefoane, deci începe vânătoarea de telefoane smartphone Samsung.

5. Performanțele produsului

Trebuie găsită o corelație corectă între calitate - preț, performanță - costuri.


Samsung Galaxy A20E deține un senzor de amprentă pentru pornire personalizată.
Baterie este de 3mA și telefonul are o memorie internă de 32G, care poate fi extinsă prin folosirea unui card suplimentar. Display-ul are 5,8 inci, cameră de selfie de 2Mpix. De asemenea, pe partea din spate a telefonului se află un camera ultra-wide. una wide și un blitz.
Telefonul are sloturi atât pentru nanoSIM cât și pentru microSIM. Pentru încărcarea acumulatorului se folosește încărcătorul de 230V cu conectare prin telefon și USB-adaptor.

6. Eficiența produsului

Deci putem spune cu certitudine că în urma facilităților virtuale, avem acces la toate informațiile pe care le căutăm. Este adevărat că unele nu sunt chiar în concordanță dar putem discerne și alege ceea ce vrem și ceea ce credem că este real. Produsele se pot achiziționa și testa, iar dacă nu corespund cerințelor noastre le putem returna, existând și această facilitate.
Un gadget apare ca urmare a unei necesități a acestuia pe piață și pentru că  vrem să ne ușurăm viața și să avem parte de tot ceea ce ne încântă existența.
Un telefon mobil ne ajută să comunicăm cu cei din jurul nostru prin apeluri vocale, rețele sociale și să trăim la intensitate momentele inedite chiar dacă suntem departe de cei cu care intrăm în contact.

7. Achiziția produsului

După alegerea produsului dorit putem achiziționa gadget-ul online sau din magazinele fizice.
Dacă mergem la un magazin fizic îl putem verifica în timp real și putem obține alte informarții utile. Dacă-l achiziționăm online, acesta este livrat în timp scurt, pe bază de semnătură și cu termen garantat pentru retur dacă acesta nu corespunde opțiunilor noastre. De asemenea există posibilitatea deschiderii coletului la livrare pentru a putea verifica accesoriile comandate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu