cluc24

sâmbătă, 16 februarie 2019

Calculatorul bucătăresei


Pătrățel stă în fotoliu și privește spre ușa de la bucătărie unde simte miros de friptură. Apare și Gogonel care inspiră și-l întreabă pe vecinul său, încet:
-          Avem bere, nu?
-          Da.... Dar nu știu de ce stă atât Gogoșar la bucătărie.
-          Caută ceva pe net - spune Maimuțel lăsândi-și fratele și vecinul perplexi.
-          Păi... nu ești tu la laptop - arată Gogonel spre obiect și spre vecina lui.
-          Da. La laptop. La calculator este Gogoșar - își susține ideea Maimușel.
În acel moment, apare Gogoșar și se asează la masă.  Pătrățel aruncă o privire și constată că laptop-ul de la masă nu era al surorii sale, ci al vecinei:
-          Păi unde e laptop-ul tău Maimuțel?
-          În camera mea. Mî uit la filme... seara, că ..altceva nu am ce face... - spune Maimuțel privind spre Gogonel.
-          Mai faci câte o prăjitură - spune Pătrățel dar simte că terneul e minat și schimbă vorba. Ai un calculator în bucătărie, Gogoșar?
-          Da. Cum alții au televizor prin bucătărie sau propriile televizoare la vecini... - spune Gogoșar iar Pătrățel simte că tot aluneca pe panta conversației.
-          De unde l-ai cumpărat, salvează situația Gogonel.
-          Întreabă-l pe Pătrățel - spune Gogoșar
-          Pe mine!? - se miră Pătrățel privit în mod ciudat de Gogonel.
-          Da. Mi-am luat un calculator recondiționat ....
-          Am înțeles - se lovește cu palma pe frunte Pătrățel. Ai avut licente software de aceea nu m-ai chemat să-și instalez sistemul de operare, drivere, update-uri pentru că le aveai deja instalate. La fel antivirus, utilitare.... La un produs nou, primești licente refurbished Microsoft de la PCMadd!
-          Te-ai prins - remarcă Gogoșar.
-          Da. Ca și de friptură... - spune Pătrățel frecându-se pe burtă.
-          A... Nu-i friptură, s-au ars niște prăjituri.
Pătrățel intră în panică și aleargă în bucătărie. După două minute, revine cu o bere:
-          Fain calculator. Este performant și se citesc bine rețetele pe el. Și se poate comunica pe mail cu laptop-ul, cu Maimuțel...
-          Șmecher Pătrățel....
-          Da...da...și Gogoșar... este printre membrii programului Microsoft Refurbished PC ce beneficiază de ofertă net superioară pieței, incluzând software Microsoft original preinstalat, servicii securizate de ștergere a datelor și, nu în ultimul rând, utilizând practici ce asigură un impact asupra mediului cât mai scăzut în procesul de recondiționare a produselor electronice.
-          Gata cu vorba, să aduc friptura - spune Gogoșar, puțin supărată că uitase pagina de internet deschisă, la o rețetă care urma să o de-a de gol..... 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu