cluc24

duminică, 18 noiembrie 2018

Revelion la 30 de grade


Există o tradiție la noi ca de Crăciun să petrecem cu familia.  Revelionul îl „savurăm” în funcție de programările noastre alături de: familie, prieteni, rude și în diferite locații care ne fac să ne simțim bine.
Singura problemă legată de sărbătorile de iarnă o reprezintă frigul, gerul și temperaturile joase care ne îngheață doar pe noi, nu și evenimentele plăcute din an.
Așa cum îi sade bine unui blogger de travel, Revelion este un alt moment în care pot redescoperi lumea largă și să spun la ore diferite, de două ori în același an: „La mulți ani!” și „An Nou Fericit!”. Am început să caut, cam târziu totuși, oferte speciale Revelion și am găsit ceva „fierbinte”!
O să las frigul la o parte și mă voi delecta cu o băutură rece într-o zonă caldă, iar venirea Noului An va fi mai plăcută.
Am ales ca destinație Thailanda, o țară exotică. Așa cum unui veșnic călător nu-i stă bine să staționeze prea mult într-un singur loc, am ales un un mic tur de câteva zile, pentru a putea vedea cât mai multe. Am ales opțiunea oferită de promoția Revelion Christian Tour.
Pe data de 29 decembrie va începe aventura mea care poate fi numită Revelion în Thailanda. Această zi este dedicată în exclusivitate călătoriei propriu-zise. Voi pleca cu un microbuz care mă va transporta din Brașov la Aeroportul Internațional Otopeni unde după efectuarea formalităților, mă voi alătura grupului care zboară spre Bangkok.
Drumul va fi lung dar îmi voi lua cu mine, pe lângă obișnuitele mele obiecte de travel: laptop și telefonul mobil, o carte pe care vroiam de mult să o citesc și nu am avut timp destul. În avion voi putea citi în liniște, pentru că soția mea care mă va însoți, se va uita necontenit la documentarele legate de locația unde vom merge, pe rețeaua internă de televiziune.
Pe 30 decembrie avionul aterizează pe Aeroportul Internațional din Bangkok și vom fi transferați la Hotelul Furama Silom, de 4 stele. După cazare, vom pleca într-o scurtă incursiune prin oraș, vom admira străzile aglomerate și oamenii din jur. Vom face nenumărate poze și vom gusta mici aperitive și specialități locale. Vom aborda specialitatea culinară thailandeza Phat Thai. Această mâncare este puțin asemănătoare cu pizza, fiind  un amestec de produse alimentare:  tăieţei subţiri din orez ce sunt prăjiţi și amestecați cu ou, tofu,creveţi și stropiți cu ingrediente precum: sosul de peşte, zahăr, tamarind, oţet și chilli uscat.
În ultima zi a anului trebuie să profităm și să avem multe realizări pe care să le trecem în albumul vieții. Vom fi matinali și după un mic dejun rapid, vom pleca spre centrul orașului unde vom admira Palatul Regal. Acel complex  de temple, palate și clădiri oficiale este sediul familiei regale pentru evenimentele importante și oficiale.

 Cu siguranță voi trece neapărat și pe la Templul Wat Benchamabophit, care emană istorie de peste 120 de ani, de pe vremea Regelui Chulalongkorn.
Urmează un prânz din care nu poate lipsi  supa Tom Yam Kung, o combinație perfectă între creveţi graşi şi o supă acrişoară şi condimentată, specific thailandeză și Laap (amestec de carne tocată asezonată cu pudră de orez prăjită, suc de lime, sos de peşte şi verdeaţă proaspătă).
După o pauză relaxantă, continuăm călătoria și pentru a ne gândi la viitorul an, ce trebuie să fie unul îmbelșugat, vom pătrunde în Templul Wat Traimit sau Templul Buddha de Aur. În acest loc se află cea mai mare statuie de aur din întreaga lume care-l reprezintă pe Buddha.
Pentru că se înserează, ne îndreptăm spre hotel și ne pregătim de evenimentul anului: Revelionul. Aranjați la patru ace, împreună cu soția și ceilalți participanți la turneu, gazde și clienți, vom bea sampanie la miezul nopții, la gala festivă de Revelion. Nu vom uita să sunăm la noi în România, ca să le spunem celor dragi, mult îndrăgitul: “Un An Nou Fericit, mai bun ca cei trecuți și mai prost ca cel de anul viitor!”. Datorită diferenței de fus orar, vom sărbători de două ori trecerea în Noul An, ca și cum ar trece doi ani, dar am întineri un an!
La masa festivă vom servi aperitive locale , Khao soi (supă cu tăieței), Phat Kaphrao (carne cu busuioc), pește și crab cu ou și Khao Phat (orez prăjit). Băuturile specifice thailandeze ne vor încânta simțurile.
Pe 1 ianuarie, după oboseala petrecerii, vom fi mahmuri și vom servi un mic dejun mai ușor din salată de papaya Som Tam (preparat din papaya tăiate felii subţiri, roşii, fasole verde, chilli, lime și sos de peşte).

După aceasta, vom pleca în bazarul plutitor Damnoen Saduak, unde ne vom plimba cu barca și vom cumpăra suveniruri locale. După un prânz mai ușor de Green cury cu orez, vom vizita o tabără cu elefanți. Conform religie budiste, elefantul este simbolul înțelepciunii, motiv pentru care voi plimba cu acesta în Wat Phra Kaeo.
N-o să-mi fie frică, pentru că elefentul, datorită lui Tarzan, a ajuns să fie animalul meu preferat. Păcat că nu poate fi un animăluț de companie.... Mai ales că eu locuiesc la etajul trei!
În ziua de 2 ianuarie, începe o nouă aventură! Pentru că urmează o nouă ziși participăm la un tur prin Thailanda, vom pleca cu avionul din Bangkok în Insula Krabi, unde ne vom caza la Hotel Krabi La Playa Resort 4*.

După o scurtă incursiune și obișnuitul tabiet, vom vizita împrejurimile hotelului și vom compara noua locație cu cele văzute la Bangkok.
În data de 3 ianuarie vom vizita o parte din Parcul Național Ao Phang Nga. Vom străbate pe calea apei o părticică din cei 400 de km pătrați de la Phang Nga Bay între insula Phuket și Peninsula Malay din sudul Thailandei. Vom vedea siturile arheologice din zonă unde stâncile de calcar ca și peșterile, oferă imagini de neuitat.
Ziua de 4 ianuarie ne va aduce aminte de mare și de vara românească, pentru că vom petrece ore plăcute pe plaja de la Marea Andaman. Va fi ziua în care ne vom odihni și vom savura razele soarelui și vom înota în mare.
În ziua de 5 ianuarie vom face scurte plimbări și nu vom ezita să cheltuiem banii rămași pentru amintiri, suveniruri. În timp ce vom admira apusul de Soare, ne vom delecta cu delicatesele specifice: Kai Yang (carne de pui la grătar cu sos de pește, orez, rădăcină de coriandru, usturoi și salată de papaya verde) pentru mine și salată thailandeză Yam (combinație de carne cu fructe de mare și sosuri acre) pentru soția mea.
Data de 6 ianuarie este ziua finală a excursiei. După un ultim mic dejun, copios, vom porni spre Aeroportul din Krabi, de unde ne vom imbarca pentru zborul spre București, la Aeroportul Internațional Otopeni.
Ajunși în capitala României, vom mai întârzia câteva zile, pentru a ne întâlni cu prieteni care locuiesc în acest oraș. Vom împărtași împreună cu ei, evenimentele și experiențele dintre ani și ne vom stabili noi strategii, țeluri cu bătaie lungă și target-uri pe care suntem constienți că le putem atinge, în noile călătorii care vor urma.

Of! Abia aștept Revelionul...

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2018, iar imaginile relevante le-am preluat de pe situl Christian Tour.


.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu