cluc24

sâmbătă, 10 noiembrie 2018

Printre rafturi


Pătrățel privește în jurul său. Timpul nu este unul prietenos cu el. Se învârte de 20 de minute prin magazin și nu găsește produsele de pe lista dată de Maimuțel. Oftează și începe să plimbe printre rafturi. O vânzătoare îl privește cu interes și merge după el, aranjând câte un produs pe rafturile din apropierea acestuia.
Paznicul de la agenția de pază se plimbă în direcția spre care se deplasează Pătrățel. Produsele asezate dezordonat pe rafturi îl enervează pe Pătrățel. Își ia telefonul și o sună pe sora lui. Răspunde vecina Gogoșar:
-          Da, Pătrățel!
-          Nu găsesc ulei de... de...
-          Păi unde ești?
-          La magazinul din colț.
-          A! Acolo nu se comercializează. Trebuie să mergi...
-          Of! De ce nu scrieți pe listă și magazinele!
-          Scrie pe verso – spune cu glas duios Gogoșar.
-          Mda... – remarcă Pătrățel întorcând biletul pe dos. Credeam că acolo scrie alte produse și le iau pe rând. Bine...bye!
Pătrățel termină apelul telefonic și o pornește spre casă cu coșul în care se afla un pachet de scobitori. Caserița și agntul de pază îl privesc ciudat. Pătrățel plătește cu cardul după care-și pune cumpărăturile în buzunar și pleacă spre alt magazin.

Ajuns la destinație, își privește lista și decide să renunțe la coș în favoarea unui cărucior. Intră cu greu în magazin și începe să privească panourile. Se îndreaptă spre primul raion și constată că produsele sunt asezate perfect și ordonat pe suportul de rafturi pentru magazin. Pătrățel își alege produsele dorite și se deplasează în alt sector al magazinului unde verifică lista, imaginea produsului de pe internet și ceea ce găsește pe raft.
În zece minute, căruciorul lui Pătrățel este plin de produse. Între timp își aduce aminte că există și el pe lume și-și satisface pofta, cumpărând și bere, deși nu se afla pe listă. Mai are un singur produs de găsit. Ajunge în zona de mezeluri și verifică firmele producătoare ale produsului. La una dintre ele, pe partea de jos a raftului era scris: Rafturionline.ro. După două secunde de gândire zâmbește satisfăcut:
-          Ce bine că sunt producători de rafturi care să corespundă și cerințelor mele!


Găsește instantaneu produsul fabricat de producătorul dorit și pornește fericit spre caserie. Trei persoane la coadă versus altă casă alăturată cu patru persoane. Numără în gând persoanele, evaluează numărul de produse și decide alegerea casei.
Între timp, Pătrățel urmărește produsele expuse la casă și le verifică. Deși rafturile sunt diferite de cele din raioane, acestea sunt realizate de aceeași companie producătoare și sunt aranjate cu gust de angajații magazinului.
Admirând multitudinea de produse, Pătrățel ajunge la casă unde-și aranjează marfa pe banda de rulare, constatând că dacă se afla la casa cealaltă, ar fi părăsit deja magazinul.

Pătrățel termină de descărcat pachetele cu cumpărături ce dispar în mâinele Gogoșarei și ale Maimuțelei. Când se asează în fotoliu pentru a se uita la televizor, apare vecinul Gogonel.
-          Am vrut să te iau cu mine la cumpărături – spune Pătrățel.
-          Și?
-          Nu ai răspuns, la ușă, la telefon....
-          Nu știam că mergi la cumpărături. Cred că dormeam.
-          La zece?!
-          Eram obosit, că am stat aseară cu fetele să facem lista de cumpărături... – îi scapă fără voie lui Gogonel.
-          Mda... – oftează Pătrățel. Atunci nu primești bere!
-          Te rog... Data viitoare nici nu mă culc, ca să nu uit să mergem... – intervine Gogonel.
-          În loc să vorbesc cu tine... am conversat cu rafturile.
-          Cum? – se miră Maimuțel.
-          Da. Am făcut cunostință. Îl cheamă Rafturionline.
-          Haha – râde Gogoșar tastând pe laptop. Cine-i tatăl?
-          Cum?
-          Păi nu ți-a povestit viața lui? Rafturi Online este magazinul online deținut de compania Frameworks SRL, care comercializează și livrează la nivel național o gamă largă de rafturi metalice pentru spații comerciale și industriale. – intervine din nou, Gogoșar.
-          Echipa Frameworks ajută la transformarea spațiile comerciale în spații organizate, pentru a eficientiza modul de a lucru al angajatilor și să îmbunătățească experiența clienților in alegerea produselor. Deci ești un client favorizat – susține maimuțel, citind de pe laptop, de lângă Gogoșar.
-          Favorizat voi fi când faceți ceva din blatul pentru prăjituri – spune Pătrățel privind în direcția bucătăriei.
-          Da... da... – îl susține Gogonel.
-          Vezi...tu...vezi... – îi amenință Gogoșar cu făcălețul pe care-l ia de pe masă, pornind spre bucătărie, urmată de Maimuțel.
Pătrățel freamătă de nerăbdare, în timp ce Gogonel își deschide berea:
-          În cinste celor care ți-au ușurat ziua și ne oferă tot ceea ce ne dorim!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu