cluc24

joi, 26 iulie 2018

O VIAța pentru toți


Viața are suișuri și coborâșuri iar mentalitatea omului este cea care o influențează și o dirijează.
Omul când este sănătos și în putere crede că poate dărâma munții, muta apele și totul i se cuvine. Uneori muncim prea mult, neglijându-ne sănătatea doar pentru niște hârtii care au o anumită valoare și preț, numite simbolic BANI. Peste ani, unii își dau seama că prin viața pe care au dus-o, au pierdut multe: viața de familie, plăcerea de a trăi și mai ales, sănătatea. Acele hârtii valorice vor ajunge să fie folosite pentru recuperarea sănătății pierdute când același om, alerga după himere.
Sănătatea este bunul cel mai de preț al omului și din păcate aceasta este trecută mereu într-o zonă uitată, neglijată până anumite semne ale organismului prevestesc problemele ce urmează să apară. După ce boala apare, omul suferă și descoperă că toată munca lui a fost în zadar, iar societatea îl respinge.
Cancerul este o boală care face ravagii, nu atât că o trecere de la viața actuală la cea eternă a sufletului cât cea a suferinței și a singurătății. Din păcate, societatea nu este pregătită și nu are timp să investească sentimente pentru cei bolnavi. Acestia rămân singuri cu problemele și gândurile lor.
Fiecare persoană are nevoie să aibă un suflet alături, care să-i asculte fământările. Din păcate goana după bani și după propriile realizări, în loc să apropie oamenii, îi îndepărtează, de parcă am reveni la epoca de gheață!
Pentru bolnavii de cancer tristețea  este alinată în prezent de o aplicație mobilă produsă de Asociația Little People: VIA, care este începutul de la VIAță!
VIA este prima aplicaţie mobilă destinată tinerilor adulţi afectaţi de cancer din România. Această aplicație este una importantă pentru tinerii bolnavi de cancer și/sau supravieţuitori de cancer cu vârsta cuprinsă între 18-39 de ani, pentru care sistemul de sănătate şi îngrijire din România nu este unul, sperăm doar încă, pregătit.
Comunicarea este un factor important în existența omului. Aceasta a existat din cele mai vechi timpuri realizat pe cale scrisă prin semne și mesaje, așa cum face și această aplicație.
Această aplicație este gândită şi creată astfel încât acestia să poată să întrebe orice, să aibă curajul să atingă subiecte tabu, să se conecteze cu tineri care au trecut prin experienţe similare, să se descarce şi să îşi găsească ancore sănătoase prin care să facă faţă experienţei. Reprezintă o comunitate care există și se auto-susține.
Această aplicație este o rețea de socializare pentru cei care suferă de cancer și doresc să fie informați de reușitele celorlalți suferinzi și mai ales, să se bucure pentru orice informația importantă pentru comunitatea lor.
Aplicaţia se poate utiliza de către tinerii adulţi bolnavi de cancer, cu vârsta cuprinsă între 18-39 de ani. Unul dintre beneficii este faptul că le oferă tinerilor un spaţiu securizat, virtual, în care să poată comunica între ei, să își poată împărtăși experiența liberi, să pună întrebări și să afle răspunsuri de la persoane care au trecut prin același tratament.

De asemenea, se pot lega prietenii cu persoane față de care nu există o teamă de a fi respinși și care îi înțeleg oferindu-le aceea siguranță că nu sunt singuri în lupta lor. Cu cât vor cunoaște mai multe detalii despre boala cu care se confruntă, cu atât se vor simți mai siguri și mai puternici. Aplicația este disponibilă tuturor tinerilor adulți afectați de cancer din toate centrele de tratament din țară și poate fi descărcată gratuit din AppStore sau Google Play.
Doar împreună și printr-o comunicare eficientă, putem trece fiecare, peste probleme și necazuri!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu