cluc24

joi, 7 iunie 2018

De la munte la mare - LA întânirea cu marEA


Evenimentul organizat de Super Blog cu ocazia concursului Spring Super Blog 2018 mi-a atras atenția de la începutul lunii februarie. Eram decis să particip atât la concurs cât și la Gala de la Mamaia. Mi-am propus să nu „reacționez” negativ la modul de jurizare pentru a nu-mi perturba gândurile de participare. Mereu îmi propun dar încă nu am reuțit, mai ales că agenția turistică care m-a retrogradat drastic era una dintre companiile cu care interacționasem negativ, în trecut. Mai ales că răspunsul lor legat de numărul de cuvinte nu avea temei... le-am numărat și manual, încadrându-se în cerințe!
Pregătit sufletește de plecare, am aflat cu stupefacție că nu există trenuri directe Brașov-Constanța, sau că ar fi unul care are oră nepotrivită. Ajuns la casa de bilete de la gară, constat că abia găsesc să combin ruta dorită, via București, dar ca să ajung la timp trebuie să plec cu o zi mai repede. Mă bucur că am ocazia să stau mai mult și anunț, făcându-mi rezervare.
Am plecat la ora 3.00 și am stat prin București, în jur de două ore. Când a ajuns trenul la peron, am fost primul călător care s-a urcat. 
Un lucru interesant, nimeni nu salută pe nimeni! Când au urcat colegele de compartimente, salutul meu a rămas fără răspuns. Se pare că așa este în prezent...
Coborând în gara Constanța, am luat autobuzul dorit spre Mamaia și am făcut pentru încălzire, propriul meu tur prin Constanța. Luasem autobuzul în direcția opusă. M-am ferit să nu gresesc mijlocul de transport în comun dar nu mă gândisem că pot confunda stația.
După ce m-am cazat la hotel Aurora din Mamaia, am pornit în plimbare, pe plajă și am făcut baie. 
Era frumos! Între timp vorbisem cu colegul de cameră care mă „amenința” că vine, că nu vine, că merge la Vama Veche, că nu mai merge.... în funcție de transportul pe care-l găsea. Până la urma a ales soluția de mijloc. Nu a venit în prima seara, doar în prima noapte! A ajuns la orele 00.20.....


Următoarea zi, după o plimbare la mare, ne-am așteptat colegii. Acolo am simțit că și cum s-a deschis laptopul și ei ieșeau din zona virtuală în viața reală. I-am recunoscut pe majoritatea dintre ei, dar ei nu, pentru că eram incognito.... nu am poze cu mine pe rețeaua de socializare... Doar de pe vremea când eram un cățeluș de pluș!
Seara am participat la o degustare de vinuri a celui mai apreciat somelier Ionuț Făcăleț. Impresiile despre această degustare le-am prezentat în alt articol.  
 Următoarea zi, sâmbătă, am făcut turul litoralului. Am plecat cu autobuzul descoperit prin Mamaia și Constanța. Am vizitat portul și apoi am luat la pas, centrul orașului, alături de ghidul nostru profesionist: Diana Slav. Detaliile turului au fost prezentate în articolul dedicat acestui eveniment.




Apoi alături de două colege bloggerițe am fost convins să încerc mâncarea turcească. Mai greu a fost cu alegerea meniului. Am bombănit eu ceva dar am folosit și degetul pentru a-mi susține punctul de vedere. Se pare că am nimerit....


Apoi a venit seara și ne-am prezentat la Gală. Fiecare a spus câte ceva în discursul obișnuit, iar eu m-am intimidat și uitasem tot de parcă picasem din cer pe pământ, sau din pat pe podea. Noroc cu Claudia care devenise purtătorul meu de cuvânt, spunând ceea ce-i povestisem eu anterior, de parcă avusesem previziuni cu ceea ce se va întâmpla. De supărare m-am retras la o cafea și ratasem apariția tortului. Noroc că văzusem mesajele virtuale și pozele, așa că am ajuns și eu la final, să savurez o felie....
A fost frumos și s-a terminat. Urmează o nouă ediție și familia SB cu siguranță, se va mări. Poate la următoarea întâlnire vor veni atât toți cei prezenți la Mamaia cât și cei care au absentat.  


Am fost, am văzut, am recunoscut, am revăzut și am descoperit noi bloggeri. Fiecare, în viața obișnuită are propriile frământări, necazuri, bucurii dar de două ori pe an, ne întâlnim, discutăm, petrecem și într-un fel anume, ne redescoperim pe noi.
Singurul regret... că nu ne-am revăzut cu toții....
Super Blog a fost și va mai fi. Unde? Vom afla... Când? Din octombrie.
Nu este sfârșit, doar un simplu va urma...



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu