cluc24

miercuri, 9 mai 2018

Drumeții și alergări


Fiecare dintre noi așteptăm cu nerăbdare zilele libere pentru a ne relaxa, fiecare în felul său.
Mie îmi plac călătoriile și drumețiile, motiv pentru care, în fiecare sâmbătă o pornesc agale pe munte, admirând peisajele, realizând în același timp mai multe clișee fotografice. Deși drumul parcurs este repetativ în timp, mereu apare câte ceva nou, inevitabil, răsare câte o floare, apar oameni noi și totul ajunge să se desfășoare într-o armonie perfectă.
Drumețiile în aer liber, vara, sunt o adevărată plăcere. Iarna este mai greu de mers, din cauza traseului alunecos și a întunericului care se lasă peste spațiul  temporar prin care trecem.
Aș vrea să găsesc mai multe personae care să aibă aceeași dorință de mișcare, de acțiune. Uneori, oboseala de peste săptămână se face resimțită și avem nevoie de activități passive. Însă acestea, ne induc o stare de lene, care amplificată cu vremea, ne pot copleși și astfel să nu reușim să ne încărcăm bateriile, complet, pentru o nouă săptămână activă.
Azi, am aflat cu bucurie în suflet, că pot participa pe 19 și 20 mai la Maratonul Internațional Brașov, unde pot concura cu alte persoane la diverse probe atât cele obișnuite precum cursa de maraton (42 km), cea de semimaraton (21 km), cursa simplă (10,7 km), cursa populară (5,7 km, caritabilă, necompetițională și necronometrată), cursa team run (4×10,7 km), cât și la două curse în premieră: de 2,5 km (necompetițională și necronometrată) și Crosul Universității Transilvania, de 2,5 km. Există și o cursă de alergare dedicate copiilor între 6 și 14 ani. Înscrierile sunt deschise publicului până în data de 15 mai iar mai multe detalii se găsesc pe pagina de Facebook a evenimentului.
Deci, sport și sănătate, la Brașov.
PS: Pe lângă alimentația sănătoasă, sportul este un alt ingredient al sănătății corporale și chiar a celei psihice.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu