cluc24

marți, 1 mai 2018

Cum să ne salvăm banii


Bărbatul intră grăbit în scara blocului. Deschide cutia poștală, aruncă o privire asupra facturilor și fața i se schimbă. O ia agale spre apartament. Ajuns la destinație, aprinde lumina și se asează liniștit în fotoliu și toropit de căldură, pornește televizorul după care adoarme. În zece minute se trezește și merge spre baie. Pune hainele la spălat, sortând cele colorate și cele albe. Pornește mașina de spălat pe 40 de grade și uită să stingă lumina. Între timp, ajuns în bucătărie, își pregătește cina, apoi se retrage în baie și face un duș rapid. Iese grăbit, pentru că furtunul de la mașina de spălat âncepe să se miște, semn că va proni evacuarea apei.
După câteva minute, ajunge la telefon și constată că este descărcat, punându-i încărcătorul și conectându-l la priză. Vede factura de energie electrică și se grăbește să stingă luminile din bucătărie, dormitor și baie. Se asează la televizor și adoarme.
Dimineața își face apariția și bărbatul tresare. Telefonul care era conectat la priză, sună strident. Este alarma. Îți aduce aminte de hainele puse la spălat, merge și le agață la uscat. Au stat cam mult, deci o să fie mult de lucru cu călcatul lor.
După ce se îmbracă, bărbatul pornește în grabă spre ieșire, Ajuns la parter, revne în apartament și stinge luminile pe care le uitase aprinse.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bărbatul intră grăbit în scara blocului. Deschide cutia poștală, aruncă o privire asupra facturilor și fața i se luminează
O ia agale spre apartament. Ajuns la destinație, aprinde lumina și se asează liniștit în fotoliu. Becurile luminează la fel de intens, deși aveau un consum mai mic, fiind din gama celor economice. Se uită spre termostatul de la centrală și vede temperatura confortabilă și economică.
Pornește noul televizor, clasă energetică A și merge la baie să facă un duș, cu apă caldă, nu fierbinte. După ce termină, sortează rufele și pornește mașina de spălat pe 30 de grade economic, hainele nefiind prea murdare. Stinge lumina și se retrage la televizor, servind cina. Se uită la telefonul mobil și-l pune la încărcat. În trezeci de minute, hainele sunt spălate și întinse la uscat, iar telefonul este încărcat și pus pe noptieră. Bărbatuș stinge luminile și oprește prelungitorul din întrerupător, deconectând filtrul de cafea, cuprotul cu microunde și televizorul.
Dimineața își face apariția și bărbatul tresare. Telefonul sună încetișor, ca o melodie de bun venit într-o nouă zi. Este alarma. Se pregătește de o nouă zi, conștient că va avea timp mai mult, deoarece nu are mult de călcat la haine și nici alte treburi grabnice. Se îmbracă și după ce stinge lumina de pe hol, o pornește spre servici. Lasă factura de energie pe masă, pentru că nu avea nimic de plătir, fiind luna cu citirea contorului, cu regularizarea, care trecuse de două luni, pe valori negative.
Primește un mesaj, care-l face să zâmbească și să-și pregătească noul prodram pentru următoarele zile: Hai la prezentarea organizată de Comisia Europeană în România, între 25 aprilie – 1 mai la București, între 3 – 6 mai la Mioveni și între 9 – 13 mai la Craiova pentru a afla noi informații utile în reducerea costurilor de utilități.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu