cluc24

duminică, 11 martie 2018

Accesoriile în pericol!


Pătrăţel priveşte la televizor, având telecomanda pe post de comandă. Aşteaptă ca sora lui, Maimuţel să se instaleze la biroul din sufragerie, alături de vecina Gogoşar.
Gogonel apare şi el, ocupându-şi locul pe celălalt fotoliu. Pătrăţel priveşte spre fete, iar televizorul îşi derulează programele conform cerinţelor telecomenzii din mâna posesorului, dar nimeni nu sesizează.
După ce canalele sunt parcurse rând pe rând de câteva ori, Gogonel intervine:
-          Dar nu te mai opreşti!
-          Nu.... Ştii ce a făcut Maimuţel ieri?
-          Ce? – întreabă Gogonel. Prăjituri?
-          Da... Era să mâncăm prăjitură de telefon cu dulceaţă! – râde Pătrăţel, până privirea Maimuţelei îl amuţeşte.
-          În loc să fii mulţumit că mă ajută şi pe mine cineva să vă îndulcesc, voi râdeţi – intervine Gogoşar care agită un polonic care se afla pe masă.
Gogoşar porneşte cu polonicul în bucătărie, amestecă ciorba şi revine în sufragerie. Maimuţel tocmai desfăcea un pacheţel, oferit de Pătrăţel. Era o husă de protecție pentru telefonul ei!
-          Wow, ce faină este! – exclamă fericită Maimuţel.
-          Asta ca să nu-l scapi şi în ciorbă... – spune Pătrăţel...Să fie protejat de accidente...Este o husă de calitate.
-          Dacă pică în dulceaţă, putem mânca dulceaţa de pe husă – intră în joc Gogonel, până când Gogoşar agită din nou polonicul,
-          Fetele se apără...
Gogoşar se duce pe hol de unde revine cu un pachet pe care-l oferă lui Pătrăţel. Pe pachet scria mare: folie de protecție. Acesta rămâne fără grai.
-          Ştii când ai scăpat berea pe telefon şi te plângeai că ţi se strică? – întreabă zâmbind Gogoşar.
-          A fost odată... acum mult timp...
-          Dar a fost, nu? – susţine Gogoşar.
-          Da... mulţumesc Gogoşar.
-          Poate așa scapi și de praful din interiori, că tot te plângi de asta....Și așa nu-ți mai zgârii ecranul cînd te grăbești să folosești telefonul și ești neatent!
-          Haha... – râde Pătrăţel care râmâne uimit la vederea produsului care imediat îi acaparează telefonul.
Fetele se întorc la treburile lor, Gogonel la televizor, iar Pătrăţel îşi tot scoate telefonul şi-şi admiră capodopera... fără a observa zâmbetele ascunse ale fetelor prezente în încăpere:
-          Ce bine se vede... și prin folie!
-          Înainte să râzi de alții, gândește-te la tine – spune Maimuțel.
-          Nu râd, doar vroiam să profităm de ceea ce se găsește pe piața de huse și folii pentru telefoane! – spune hotărât Pătrățel, bucuros că are din nou, ultimul cuvânt.

Fiecare dintre noi, după caz, putem fi un Păttrățel sau un Maimuțel....

2 comentarii: