cluc24

marți, 20 februarie 2018

Sfaturi utile: cum iti pregatesti casa si masina pentru un NOU inceput


Trecerea de la temperaturi foarte scazute la temperaturi ridicate atrage si anumite verificari si schimbari, pe care este bine sa le faci pentru a te asigura ca totul va functiona corect in casa si pe langa casa. De obicei, instalatiile, tencuiala si izolatiile sunt cele care au de suferit in sezonul rece.
Uite ce poti face tu ca sa eviti neplacerile in acest sezon:

·   In primul rand, dupa trecerea iernii este bine sa verifici instalatiile casei, mai ales pe cele de apa si de gaze. Trebuie sa te asiguri ca nu exista tevi sparte sau fisurate, ca totul este la fel de bine izolat si ca nu exista probleme. Daca, totusi, dai peste o teava sparta, este bine sa o inlocuiesti cat mai repede. Produse de calitate poti gasi pe https://www.nicometaltub.ro/produse/teava-din-otel/trasa-laminata, iar in felul asta vei avea garantia ca, pe viitor, nu vei mai intampina neplaceri. Datorita temperaturilor scazute, nu doar tevile pot avea de suferit, ci si sistemele de izolatie termica, atat cele interioare, cat si cele exterioare. De aceea, imediat ce ai ocazia, verifica peretii casei de fisuri, crapaturi sau gauri.

·   In al doilea rand, fii atent la aerisirile casei. Curata-le, pentru o mai buna functionare a aerului, dar si pentru o igienizare corespunzatoare. In plus, nu numai aerisirea casei are nevoie de mentenanta, ci si masina. Pe langa verificarea sistemului de aer conditionat, a celui de franare si a celui de racire, o schimbare importanta pentru masina o reprezinta inlocuirea anvelopelor de iarna. Daca nu ti-ai cumparat un set nou, vezi aici gama de anvelope all season, care te ajuta sa stai linistit in privinta aceasta indiferent de sezon.

·   In al treilea rand, inca un element al casei care are nevoie de atentie dupa o iarna grea este acoperisul. Din cauza zapezii, a inghetului sau a ploilor abundente, pot aparea fisuri sau deplasari ale unor bucati din finisajul izolator. Cel mai bine este sa verifici, daca ai posibilitatea, si podul casei pentru a observa daca este ceva in neregula si pe interior. De asemenea, gardul sau aleile din beton pot fi afectate de conditiile vremii. Vezi daca acestea au avut parte de modificari sau stricaciuni.


Schimbarea anotimpului inseamna, pentru majoritatea persoanelor, o stare de bine.Daca si tu vrei sa incepi cum trebuie sezonul cald, ia-ti toate masurile de precautie si rezolva orice problema ai putea avea, din timp, ca mai apoi sa te poti bucura de zilele frumoase!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu