cluc24

sâmbătă, 3 februarie 2018

În luptă cu noi înșine

Lumea de astăzi poate fi descrisă ca o bătălie continuă. Două armate bine pregătite fac tot posibilul să pună stăpânire pe tot ceea ce există în jurul nostru.
Oamenii se aliază unii cu alții și armatele își schimbă în mod constant numărul celor aflați în echipa lor. Fiecare armată consideră că deține supremația și fără idealurile și principiile lor proprii, Lumea ar fi un haos.
Una dintre armate este cea a Binelui, iar cealaltă, cea a Răului. Adepții lor, își schimbă frecvent statutul, trecând uneori de la o extremă la alta.
Unii fac bine celor din jur, iar prin nepăsare, trec de partea răului, pentru cei din jur.
Binele nu va domina niciodată, pentru că fiecare persoană are propriile filozofii legate de viață, care din păcate, uneori nu converg cu ceea ce ei vor să pară.
Până când oamenii vor pune deasupra tuturor, doar propriile plăceri, binele personal, călcând la figurat, peste cadavre, societatea nu va reuși să se dezvolte în folosul existenței umane, trăind doar cu iluzii de mai bine, datorită evoluției tehnologice.
De câte ori ne gândim să acordăm un ajutor cât de mic, constant, unei persoane nevoiase?
De multe ori acuzăm timpul pentru tot ceea ce nu putem realiza sau ne ascundem lipsa noastră de atenție sau afecțiune pentru cei de lângă noi!
Am vrut să ajut persoane vârsnice dar timpul mă presează și pe mine. Atunci am căutat și am găsit organizații non-guvernamentale, de voluntari care fac acest lucru. Ei oferă obiecte, mâncare și afecțiune celor singuri sau uitați de familie. De asemenea, asigură bani necesari continuări studiilor copiilor defavorizați, sprijinindu-le în același timp și familia, care se află în condiții precare.

Am avut lucruri care nu-mi mai trebuiau și le-am dus la Fundația Bucuria Darului pentru a le oferi celor nevoiași. Tot ei, oferă sprijin bătrânilor care sunt singuri și nu se pot îngriji, oferindu-le contra cost (celor care au bani, dar nu și ajutor),  mâncare la domiciliu și trimite voluntari să-i ajute la treburile uzuale ale casei.
Fundația oferă celor nevoiași, din diverse motive, contra cost sau gratis, câte o masă caldă, fiind o cale de urmat, spre normalitate.
Fiind în vizită la sediul lor de pe strada Gospodarilor din Brașov, am văzut cum unele articole de îmbrăcăminte, jucării, încălțăminte și ceva bănuți, au produs bucurii imense în sufletele celor aflați acolo, la ananghie.


Poate unii vor spune că nu au timp să meargă până la sediile fundațiilor, dar acum există și posibilitatea online, oferit chiar de competiția organizată de Bursa Binelui
Aceasta este o platformă online de donații necomisionate din România. În acest an competiția se desfășoară în perioada 5 decembrie 2017 – 19 februarie 2018.
În cadrul competițiiei din acest an, participă 44 de proiecte care primesc donații online de la diferite persoane fizice sau juridice. Donația minimă este de cinci lei și nu se percep comisioane, indiferent de suma oferită.
Primele trei proiecte ca valoare de donație și ca donatori, vor fi declarate câștigătoare și primesc ca răsplată dublarea sumei strânse în cadrul competiții, până la limita maximă de 5000 euro de proiect.
În această competiție, participă și Fundația Bucuria Darului, cu proiectul  “Bucuria în Lumea Reală”. Acest proiect reprezintă o sanșă pentru familiile defavorizate din jurul Brașovului.




Gândește... în care armată vrei să fii? Spre care dintre ele se îndreaptă inevitabil, pașii tăi?
Să ne alăturăm cât mai mulți armatei binelui!




2 comentarii: