cluc24

duminică, 4 februarie 2018

Amintirile unui călător

Tuturor ne plac călătoriile. Orice deplasare, fie că este în scop personal sau profesional, ne îmbogățește orizontul vieții și descoperim noi locuri mirifice.
Mie îmi place ca, din fiecare călătorie să rămân cu amintiri: timpul petrecut și imagini care să-mi completeze filele din albumul vieții.
De curând am fost trimis într-o delegație într-o zonă a țării unde am vrut de mult timp să ajung. Știam că peisajele sunt mirifice, ca în toată România, în general. Singura problemă a fost că a trebuit să plec singur, cu mașina.
Teama de a conduce a trecut în plan secund, iar singura neliniște era că nu-mi  puteam satisface hobby-ul de a fotografia și de a filma.
După o îndelungată cugetare, mi-am adus aminte de o prezentare a unei camere video de auto, pe situl Blogatu. Am început să navighez din pagină în pagină și mi-am achizionat, fără știrea soției, pentru că vroiam întăi să testez produsul, o cameră video auto.
Am plecat fericit în călătorie, pornind gadgetul și înregistrând tot traseul și făcând poze în locurile unde nu am rezistat ispitei de a face câte o mică pauză. Nu am mer cu viteză, pentru că totul trebuie savurat, iar încărcarea bateriilor energetice proprii se face în mijlocul naturii.
Am avut două carduri Micro SD/SDHC de 256 GB pentru a folosi la maxim rezoluția oferită de gadget, de 12 Mpx, cu 1080P full HD. Gadgetul are un senzor  pentru detecția mișcării: captează și protejează imaginile, ajutând astfel și în cazul unui accident în caz de accelerație subită, frânare sau coliziune.
După prima oprire am avut o strângere de inimă, pentru că uitasem să activez camera video, dar aceasta avusese activată funcția de înregistrare automată la pornirea motorului.
La întoarcerea acasă, primul drum l-am făcut la laptop, unde cu ajutorul unui mini USB 2.0, mi-am descărcat capturile din timpul călătoriei.

Unde am fos? Nu contează, pentru că peste tot avem ce vedea.
Ce problemă am întâmpinat? Soția mea nu a crezut că am fost singur, deoarece am avut filmări de calitate și poze spectaculoase! Înregistrarea s-a făcut în buclă continuă, fără pauze între filmări, cu imprimarea datei și a orei de filmare/fotografiere.


Concluzia, trebuie să repet călătoria în aceleași condiții, dar cu familia mea, alături de camera video auto Navitel 600


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu