cluc24

duminică, 19 noiembrie 2017

Viața și sufletul

El o așteaptă pe Ea și când aceasta urcă în mașină, demarează în viteză așa cum era obișnuit în România. Timpul trece repede și deja sunt în întârziere. Se aude sunetul de mobil specific primirii unui mesaj. El își scoate telefonul și citește informațiile, apăsând accelerația și trecând de pe o bandă pe alta. Șoferul căruia îi tăiase fața se oprește dar nu claxonează și doar își face cruce. El zâmbește și răspunde la mesaj. Ea strigă:
- Vezi la trecere!
El privește repede pe geam și frânează brusc dar atinge persoana de pe trecerea de pietoni, care avea căștile pe urechi și nu auzise nimic. Mașina deviază spre stâlpul semaforului ce emitea intermitent culoarea galbenă, pentru cei din sensul opus. Mașina se răstoarnă și agitația cuprinde zona cu incident. Apare ambulanța și poliția care nu au altceva de făcut decât să constate decesul celor doi care se aflau în mașină. Trebuie anunțată ambasada României din Germania, care să informeze la rândul ei, rudele celor doi de tragicul eveniment.
Rudele, pe lângă tristețea cuprinsă de aflarea veștilor neplăcute, au fost nevoiți să caute o modalitate optimă de repatriere a corpurilor neînsuflețite ale celor soți.
Birocrația fiind încă în la modă, actele, transportul și serviciile funerare obișnuite necesitau timp și bani. În ajutorul acestora a intervenit o frimă specializată din domeniul atât de neplăcut dar necesar al serviciilor profesionale de repatriere care s-a ocupat în întregime de toate demersurile necesare. Prima etapă a constat în rezolvarea actelor necesare, fără a fi nevoie ca rudele decedaților să facă o deplasare inutilă și costisitoare în țara unde a avut loc accidentul. Apoi s-au făcut pregătirile pentru ca acel transport decedati spre țara natală, să decurgă în condiții optime.
El și Ea, nu au fost despărțiți nici pe ultimul lor drum, călătorind cu o mașină specială, în condiții specifice spre țara pe care o părăsiseră pentru a-și asigura o viață mai bună.
După aducerea corpurilor neînsuflețite în țară, înmormântarea crestinească a stors lacrimi celor apropiați și a adus mulțumiri pentru cei care s-au ocupat de repatrierea tânărului cuplu.
Fiecare participant, aruncă un ghemotoc de pământ peste cosciugul care va fi casă trupurilor celor doi, în speranța că sufletele lor vor au trecut undeva departe, într-o liniște de care nu au avut parte în timpul existenței pământești.
El stă și privește la ceea ce se întâmplă în jur și se întreabă: EU SUNT ACOLO?





El tresare. A fost un coșmar... Se uită la Ea și o strânge puternic în brațe. Din acel moment, decide să nu mai fie atât de ignorant deși este conștient că există servicii de transport funerar international, totuși este de preferat să nu apeleze la serviciile de repatriere oferite de acestia, și să revină sănătoși acasă la familie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu