cluc24

sâmbătă, 11 noiembrie 2017

Marketing prin afiliere

De curând am răspuns unei provocări lansate bloggerilor și poate voi reuși să generez vânzări unor situri, ca urmare a bannerelor postate pe blogul meu, ca afliat, urmând a fi răsplătit de acestia. În cadrul acestei activități are loc o colaborare între afiliați și advertiseri.
Afiliatul şi advertisrii comunică prin platforma de afiliere, Afiliatul este răsplătit de advertiser când urma acestor promovări , rezultă vânzări catre un terţ.
Afiliatul este cel care face promovarea produselor unor advertiseri pe propriile bloguri sau site-uri. Acesta foloseşte metode de promovare agreate de advertiseri. Prin această promovare, afiliatul obține un comision din vânzările pe care le generează. Afiliat poate fi orice persoană care deţine bloguri.
Advertiserul este cel care solicită promovarea unor produse sau servicii proprii, prin intermediul unui program de afiliere sau alte metode. Advertiseri sunt magazinele online.
În urma acestei colaborări, clientul ajunge pe website-ul unui advertiser prin intermediul publicităţii şi a promovării făcute de afiliat.  În momentul în care un client achiziționează un produs în urma direcționării către acel site, advertiserul îi oferă un comision afiliatului care i-a facilitat această vânzare.
Pare interesant... O să revin cu amănunte după ce voi testa platforma 2Performant, care din anul 2017 realizează un clasament al generatorilor de vânzări online, numit Affiliate Ranking.
Participând la acțiunile desfășurate pe această platformă, am descărcat badgetul generat, care apare în imaginea de mai jos, demonstrând că sunt un novice în această activitate, fiind pe locul 835.



PS: Dacă ați citit articolul, dați clic pe bannerele din dreapta și poate găsiți ceva interesant de cumpărat! Nu se știe de unde sare iepurele, sau oferta cea mai avantajoasă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu