cluc24

marți, 24 octombrie 2017

Între viață și moarte

Relațiile dintre oameni trebuie să fie bazate pe încredere reciprocă, manifestată prin grijă și recunostință pentru semenii săi. Omul trăiește pentru a evolua și să producă bunuri de consum sau să realizeze servicii utile celor din jur pentru ca omenirea să evolueze.
În urma exodului populație spre alte zone, unele mai favorizate sau din contră, defavorizate, societatea se dezvoltă și principiile de viață prind noi valențe. Omul nu mai este statornic, el călătorește și lucrează acolo unde este nevoie de el.
Dacă în trecut omul era obișnuit să aibă un singur loc de muncă, acum diversitatea muncii se reflectă în experiența acestuia. Mulți dintre ei lucrează peste hotare și unii dintre acestia, din păcate, dar conform evoluției omului, ajung să treacă în neființă, departe de casă, de țară, de cei dragi.
Datorită acestor probleme și pe considerentul acordării unui sprijin pentru familiile celor decedați s-au înființat firmele care oferă servicii funerare complete, de la întocmirea actelor necesare repatrierii și până la transportul corpului neînsuflețit la destinație, fie pe cale aerienă, fie pe cale rutieră. Unele companii se ocupă și cu aranjamentele necesare pentru înmormântarea crestinească a decedatului. În prezent nu există probleme legate de repatriere decedati Italia, sau repatriere decedati Germania ori din orice alt colț al bătrânei Europe.
Toate documentațiile necesare repatrierii sunt obținute de câtre compania care oferă serviciile funerare și care este în continuă legătură cu consiliile locale din orașele europene, având mereu actualizate datele necesare pentru eventualele solicitări ulterioare.

Pentru repatrierea decedaților nu este nevoie ca rudele acestuia să se deplaseze în țara unde s-a produsul tragicul eveniment, compania respectivă ocupându-se de toate detaliile necesare bunei și optimei desfăsurări a acestei acțiuni, fiind un liant între cele două autorități: cea română și cea a țării unde s-a produs decesul.
În acest fel, familiile îndoliate în urma  necazului provocat de decesul persoanei iubite își găsesc un sprijin real în aceste companii care fac tot posibilul ca trecerea prin acele momente grele să fie diminuată.
Între viață și moarte, uneori este un pas atât de mic, de nesemnificativ...

Toți suntem constienți că moartea face parte din ciclul vexistenței omenești dar uneori este important să ne putem baza pe oameni, elemente ajutătoare ca trecerea prin suferință să fie mai lină.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu