cluc24

miercuri, 4 octombrie 2017

Energia fructelor

Alarma telefonului mobil sună intens. Este ora 6,30. Opresc alarma și mă ridic din pat, urmat de soția mea. Fiecare dintre noi, are propria-i destinație: eu spre baie, ea la bucătărie.
Încep să mă bărbieresc, mă spăl pe dinți și fac un duș rapid. Mă îmbrac elegant și o pornesc spre ieșire. La ușă, în interiorul apartamentului, mă așteapta soția mea și-mi întinde obișnuitul pahar cu suc de fructe 100% natural. Acum este un suc de portocale... deci astăzi este miercuri... În acest fel mi se confirmă ziua în curs.
O pornesc agale spre stație de autobuz, unde după zece minute de așteptare și de discuții, ne urcăm în mijlocul de transport al companiei pentru care lucrez.
Ajuns la servici, urc în birou și încep să citesc mail-urile. Apoi cobor în hala de producție, mergând în atelierul de întreținere. Acolo discutăm despre probleme apărute și apoi merg la cele cinci sedințe care au loc, câte una, în fiecare sector de producție. Oamenii sunt agitați, nervoși dar eu îmi păstrez calmul, de parcă aș urmări un simplu episod al unui serial interminabil.
După finalizarea sedințelor o pornesc spre birou, unde urmează sedința departamentului tehnic și apoi mă pot ocupa de acte, birocrație și să discut cu firmele externe ce prestează servicii pentru noi. Între timp sunt anunțat de diverse probleme tehnice, discut cu subalternii, cu reprezentanții firmelor externe și verific graficele de lucrări. În pauza de masă am servit prânzul la cantină, unul obișnuit pentru mie: o bucățică de pui cu legume fierte și varză. Organismul are nevoie de legume și fructe. Legumele fierte păstrează vitalitatea și vitaminele din ele,
La ora 18,30 , mă grăbesc să prind și eu ultimul autobuz al firmei, spre casă, ca să pot lua cina în familie. Mă uit la colegii mei care adorm pe rând, în autobuz, iar eu plin de energie, citesc informații de pe internet prin intermediul telefonului mobil.
Deși a fost o zi agitată, încă mai sunt în formă. În timp ce aștept să apară mâncarea pe masă, îmi aduc aminte că am de dat un răspuns soției, legat de un cadou de casă nouă  pentru fini. Stau și gândesc, iar privirea mi se oprește asupra storcătorului Hurom HZ Alpha, pregătit pentru dimineața următoare, ca să prepare sucul de legume: din morcovi....


-          Gata! Știu ce cadou să cumpărăm!
-          La ce te-ai gândit?
-          La un storcător prin presare la rece, Hurom
-          Da... Ai idei bune... ca și mine.
-          Eu le-am descoperit.... Ar trebui să facem comandă. Dacă nu le place, îl pot returna.
-          O să le placă.... O să aibă suc proaspăt în fiecare zi....
-          Da! Toate sucurile ies bune... Chiar și sucul de luni, din lămâie....
-          Ca să-ți treacă greața... după week-end – surâde soția mea și-mi arată un colet. L-am și comandat. Am prins reduceri la storcătoarele Hurom.
-          Știam că am o soție deșteaptă!
În timp ce mă pregătesc să servesc cina, într-o seară răcoroasă de toamnă, îmi revine în memorie, o zi toridă de vară.....

Eram la mare. Mergeam spre plajă, iar soția mea, ca toate femeile în general, intra în toate magazinele care ne ieșeau în cale. Chiar lângă plajă, la umbră, era o zonă frumos amenajată cu multe fructe expuse. Eu deja mă gândeam la prețurile uriașe ale acestor produse...
O las să privească la cele ce se întâmplau pe acolo și aud că mă cheamă. Oftez și merg spre ea. O domnișoară frumoasă îmi oferă un pahar de suc. Eu abia așteptam să consum o bere pe plajă, dar accept provocarea. Atunci am simțit gustul mirific al fructelor reci. Am vrut să plătesc dar am fost refuzat.
M-am simțit perfect pe plajă, chiar fără să consum alcool, care oricum nu era benefic organismului în locul și momentul respectiv.
A doua zi, am repetat incursiunea la standul cu fructe proaspte și am încercat un nou produs. Celelalte zile, au fost similare, chiar așteptând cu nerăbdarea întâlnirea cu fructele și fetele!
În ultima zi, am simțit un regret dar era ferm hotărât să nu fac investiții, fiind convins că toate cele oferite până atunci, aveau și un preț. Am consumat un pahar de suc cu fructe amestecate și abia atunci am văzut sloganul de la intrare: “Răcorește-te sănătos”:
-          Interesant mesaj... Până acum știam de “Trăiește sănătos”
-          Prin fructe, corpul asimilează vitaminele atât de necesare organismului, oferă energie și vitalitate.
-          Da..da – aprob eu. Dar este greu să mănânci fructe... Uneori timpul contează!
-          De aceea au apărut aceste storcătoare Hurom. Ele fac toată treaba. Este cel mai nou storcător prin presare la rece – susține domnișoara.
-          Da... Presare... Hm! Dar ce oferă în plus față de alte produse?
-          Doar una importantă... garanție de zece ani la motor.
Auzind ce spune domnișoara, am crezut că soția mea, s-a aliat cu ea ca să vorbească în termeni tehnici, specifici profesiei mele... Soția mea nu-mi acorda atenție, deci nu era implicată... poate mă cunoștea domnișoara de undeva? Între timp, alte două storcătoare dispar, cumpărate de turiști, așa cum se întâmpla în fiecare zi.
-          În fructe și legume găsiți cu până la 6 ori mai multe vitamine, minerale și enzime decât în orice alt produs. Dar din păcate, adulții, în procent de peste 81%, nu consumă suficiente fructe și legume.
-          Da... Eu consum – spun eu hotărât, în timp ce soția mea se uită, cu ochii măriți la mine.
-          Foarte bine!
-          În fiecare dimineața, beau câte un suc.
-          Poate cafea – bolborosește soția mea.
-          Începînd de acum... Doar sucuri naturale de fructe. Cafeaua... la prânz.
-          Foarte bine. Sunteți un om responsabil – surâde domnișoara. Noi vrem să convingem oamenii că sănătatea ține doar de ei.
-          Și lumea ce zice? Ce țel v-ați propus?
-          Targetul este o medie de vânzare a zece storcătoare pe zi.
-          Și ați reușit?
-          Da. În fiecare zi. Avem această campanie de comunicare verbală și cu experiențe practice.
-          Mda... Se poate plăti cu cardul?
În acel moment, soția mea, privește uimită la mine. Era prima oară, când cumpăram din proprie inițiativă, și altceva în afară de bere.
-          Da – răspunde vânzătoarea. Puteți comanda și pe internet.
-          Nu amân sănătatea! Dacă nu cumpăr acum, amân și apoi multe se întâmplă... Poftiți cardul!

-          Mulțumesc! Aveți și un bonus, fiind al zecelea client pe astăzi!
Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2017, în timp ce savuram un suc natural de mere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu