cluc24

marți, 1 august 2017

La umbră

Soarele își trimite razele asupra noastră. Deși stau pe loc, simt cum transpir. Mă opresc în spatele unei case, lipindu-mă de peretele acesteia, de parcă eram un afiș publicitar. Poziția respectivă mă ținea departe de soarele arzător. De ce nu-și construiesc oamenii case mai înalte?
Mă uit prin jur. Oamenii se deplasau ca melcii, în rând. Mergea câte unul la un copac, respirau aerul cu nesaț, apoi se deplasau la următorul copac, eliberat de călătorul precedent, iar locul acestuia era luat de următoarea persoană. Interesantă idee....
Un bărbat se deplasa turnându-și apă din bidonul de doi litri pe cap, din zece în zece metri. Aveam impresia că a venit dintr-o zonă ploioasă.
O fată tânără... nu-și turna apă pe cap și corp.... doar ținea o umbrelă.
După atâtea observații este timpul să mă deplasez... Aleg calea mai lungă, pe acolo unde sunt mai mulți copaci. Înainte de porni pe această rută spre casă, mă opresc la o bere rece. Simt o briză răcoroasă... dar nu este marea, ci doar un aer condiționat. Din discuțiile celor prezenți, încep să-mi vină idei.... așa că mai beau o bere.
Unul dintre principalii producători de aparate de climă , Daikin, are o campanie  prin care plantează un copac pentru fiecare aparat de aer condiționat vândut, având ca obiectiv plantarea a peste 10 000 de copaci în perioada 5 iunie – 15 septembrie 2017. Mai multe informații legate de campanie, diverse sfaturi eco-friendly se găsec la adresa www.plantamaer.ro.
După două ore, o pornesc agale, prin parc, apoi pe drumul arzător pe unde copacii sunt adevărate bogății naturale. Poate reușim să plantăm câțiva copaci din cei 10 000 și aici, ca să nu fie atât de lungă „coada” la trecerea pe sub copaci..... Clienții Daikin se pot înregistra ca voluntari pentru ziua națională de împădurire din 18 noiembrie, putând astfel participa la asigurarea confortului lor și al celor din jur.


Cu aceste gânduri, intru în casă și văzând-o pe soția mea agitând mătura, îi spun noile mele obiective legate de natură și scap ușor.... 

2 comentarii:

  1. Toti cauta solutii pentru confort dar nu se gandesc la neglinjele lor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Omul este o fiinta ciudata. reactioneaza doar cand este obligat, pentru propriul sau bine, confort.

    RăspundețiȘtergere