cluc24

luni, 7 august 2017

La pădure

În fiecare week-end, soția îmi pregătește bagajele și-mi indică direcția călătoriei: la pădure. Mergem cu cortul sau pur și simplu ne cazăm la o pensiune din zonă, dacă găsim locuri libere.
Cel mai frumos este cu cortul, deoarece avem campare lângă un râu, printre copaci și suntem feriți de razele soarelui.
Drumul este mai lung și facem câte un popas. Oprim mașina lângă o pădure și deschidem ușile la mașină pentru a se răcori în interior.
La fel am făcut și ultima dată iar când am pornit la drum, totul părea perfect. Urmărind în oglinda retrovizoare traficul, am constata că se plimba o veveriță pe carosabil, în spatele nostru și i-am spus soției. Ea, fericită se uită și.... apoi aproape mă strânge de gât. De fapt nu era ea, ci veverița care urcase în timpul popasului în mașină și era speriată că o scoatem din habitatul ei!. Am oprit, am deschis portiera și aceasta ne-a părăsit, salutându-ne prin salturi. De fapt urcase pentru că lăsasem niște nuci pe bancheta din spate....
La întoarcere, am lăsat deschisă doar ușa șoferului, în timp ce studiam anumite informații de pe telefon. Deodată, a trecut o mașină în viteză și mi-a acaparat portiera, dispărând.... Uimit, am recuperat obiectul pierdut care nu mai putea fi utilizat, pe moment... Mă gândeam să o lipesc! Astfel, ne-am continuat călătoria, încet dar sigur, fără o portieră, în locul căreia, vântul își făcea de cap.



De atunci, m-am decis să folosesc instalația de climă... Era mai sigur. Doar aveam și acasă un aparat de climatizare, de la unul dintre principalii producători ai acestui produs, Daikin, care are o campanie  prin care plantează un copac pentru fiecare aparat de aer condiționat vândut, având ca obiectiv plantarea a peste 10 000 de copaci în perioada 5 iunie – 15 septembrie 2017. Mai multe informații legate de campanie, diverse sfaturi eco-friendly le-am găsit la adresa www.plantamaer.ro. Fiind client Daikin, m-am înregistrat ca voluntar pentru ziua națională de împădurire din 18 noiembrie.

2 comentarii: