cluc24

duminică, 30 iulie 2017

Septembrie... Oktoberfest.... Bere.... Spectacol

Berea poate fi considerată ca fiind un aliment sănătos. Se spune că dacă bei o bere, este ca și cum ai fi mâncat două ouă. Vinul oferă noblețe, dar berea clasică, tip Ciucaș, este prietenul care la nevoie se cunoaște.
Când eram mic, îmi plăcea omleta, motiv pentru care, de la cinci ani, am început să consum bere. Fiind într-o plimbare obișnuită cu bunicul meu, acesta s-a întâlnit cu un vechi prieten și au pornit să serbeze evenimentul la o bere. Fiind și eu pe acolo, curios, am început să gust... nu m-au lăsat să gust din halba lor, solicitând de la chelner, un pahar curat, în care să-mi pună o picătură de bere. Pentru că eram pofticios! Am fost bucuros și apoi trist când am plecat, după doar câteva picături, mai ales că chelnerul îmi căutase de zor un pahar... de copil!
Oricum se făcuse târziu, iar bunica și mama ne căutau de zor. Nu știu de ce, că doar ne-am întors acasă! Întrebați unde am fost, bunicul avea propriile variante, iar eu țineam morțiș să-mi expun opiniile, strigând vesel:
-          Am băut bere! Am băut bere!
Alte amintiri din ziua respectivă... cred că am aflat de ce fug bărbații de făcăleț, de polonic.... Dar... pentru că am început de mic cu berea, acum consum moderat, exact ca în reclamele legate de alcool.
Cel mai fericit sunt când are loc la noi în Brașov, festivalul berii, organizat de Ciucaș, adică Oktoberfest, eveniment ce în acest an are loc în perioada 7-17 septembrie, dar nu se mai desfășoară la Arenele sportive, ci într-o locație mult mai mare, unde se poate petrece în voie, adică în locul unde a fost stadionul Municipal, zona Bartolomeu.
La Oktoberfest merg în prima serie, cu colegii, având mese rezervate de către compania la care lucrez și care în acest fel, participă la buna noastră dispoziție. A doua tură, o realizez cu soția mea, care consumă puțină bere, deci îmi rămâne mie și porția ei. Când mai am timp, ajung prin zonă cu alte rude și cunostințe, fericiți de vreme și de meniurile găsite.
Remember 2015...

 




Apoi 2016...





Abia aștept să vedem ce va fi în 2017!


2 comentarii: