cluc24

luni, 22 mai 2017

La plimbare prin Romania: 5 obiective turistice de vizitat vara aceasta!


Sezonul estival se apropie si visezi deja la o vacanta splendida? In vreme ce calatoriile in strainatate sunt populare, iar city break-urile sunt la mare cautare, noi iti propunem un circuit in Romania.
Desi avem o tara extrem de frumoasa, cei mai multi romani o subestimeaza. O multime de obiective turistice asteapta sa fie vizitate, iar tu ai sansa de a-ti planifica o calatorie memorabila. Asa ca...ce mai astepti? Ia-ti concediu, cumpara un rucsac de dama din colectia MeliMelo-Paris si porneste intr-o excursie de neuitat!
Iata care sunt obiectivele turistice pe care NU vrei sa le ratezi:

·         Delta Dunarii. Zona pitoreasca, imprejmuita de flora si fauna, Delta Dunarii reprezinta o oaza de liniste in mijlocul haosului cotidian. Daca te-ai gandit vreodata ca ti-ar placea sa inveti sa pescuiesti, aici este locul unde o poti face! Mai mult decat atat, in Delta poti incerca preparate culinare delicioase, majoritatea fiind bazate pe peste. Gasesti un restaurant in Delta Dunarii la Cherhana, unde te vei putea delecta cu cele mai bune preparate din Dobrogea!

·         Vama Veche. Daca tot se apropie vara, ce-ai zice de-o scurta escapada in Vama? Daca nu ai mai fost pana acum, insistam pe ideea ca trebuie sa te duci! Atmosfera din Vama e greu de descris, insa vom incerca sa o schitam in cateva cuvinte: distractie, mare, soare, plaja, chitare, libertate, fericire. Cum iti suna? Daca esti gata sa petreci si sa te bronzezi, mergi in Vama Veche. Nu vei regreta!

·         Sighisoara. Chiar asa, de ce sa vizitezi fix Sighisoara, dintre toate orasele Romaniei? Raspunsul: pentru arhitectura medievala, pentru frumusetea locurilor si pentru...festivalul medieval. In fiecare an, in Sighisoara se organizeaza un eveniment ce poate fi privit ca o incursiune in timp: muzica, teatru, mestesugari, workshop-uri si costumatii – toate din perioada Evului Mediu. Merita sa participi la un asemenea eveniment cel putin o data in viata!

·         Cimitirul Vesel de la Sapanta. Situat undeva la granita de nord cu Ucraina, tocmai in Maramures, Cimitirul Vesel de la Sapanta este singurul cimitir din Romania (si probabil din intreaga lume) care nu te va intrista. Crucile sunt pictate in culori vesele, iar pe suprafetele lor sunt ilustrate scene reprezentative din vietile celor trecuti in nefiinta. Un pic macabru, ai zice. In realitate, este un loc care merita vizitat. Nici nu te gandi ca vei pleca de acolo ingandurata, pentru ca din contra – vizita acestui cimitir - oricat de ciudat ar suna -  iti va readuce zambetul pe buze.

·         Castelul Peles este un obiectiv extrem de vizitat anual, atat de catre romani, cat si de catre cei veniti de peste granite.  Daca nu ai apucat inca sa mergi in Sinaia si sa vizitezi castelul, iti sugeram sa o faci, deoarece este unul dintre cele mai reprezentative locuri pentru Romania. Avand o arhitectura impresionanta, castelul este de o opulenta imposibil de descris! Dispune de 160 de camere, iar fiecare incapere te va impresiona cu piese de mobilier regale si tesaturi cu fire de aur.
Daca vizitezi Romania si vrei sa vizitezu toate obiectivele turistice de mai sus, iti recomandam sa calatoresti cu masina personala sau cu un automobil inchiriat, deoarece vei avea de parcurs sute de kilometri!

Odata ce pui la punct detaliile calatoriei, nu iti mai ramane decat sa te bucuri de locurile minunate pe care le are de oferit tara noastra mult iubita. Distractie placuta! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu