cluc24

miercuri, 3 mai 2017

Călătorind relaxant

Oare de câte ori nu am bombănit, este puțin spus, în traficul aglomerat din oraș? Orașele moderne au devenit adevărate obstacole în calea plimbărilor, un chin real pentru deplasările cu mașina.
Aceste drumuri anevoioase se văd și în propriile buzunare... Adică nu se vede nimic, fiind cam gol... buzunarul. Benzina costă. Uneori ajungi mai repede pe jos într-un anumit loc, decât prin intermediul mașinii, mai ales dacă apare și corvoada găsirii unui loc de parcare.
Dar pentru orice problemă, se găsește câte o soluție.
Zilele trecute, cu ocazia sărbătorilor, am reușit să mă strecor cu greu, chiar ca un simplu pieton, prin mulțimea mașinilor din centrul orașului. Așa concentrat pe traficul existent, cu uimire am sesizat că cineva mă depăsește cu ușurință, dispărând rapid din câmpul vizual. Omul se deplasa pe o trotinetă. Întâi am crezut că este vecinul care-și plimbă câinele în fiecare seară... el pe trotinetă, câinele în lesă. Dar era totuși o mare diferență! Cel care mă depășise, avea o trotineta electrica .


Chiar există așa ceva, și pentru oameni în toată firea, care vor mobilitate în deplasarea prin oraș. Folosind acest vehicul, ne simțim ca niște copii, de parcă am derula în sens invers, filele vieții, spre copilăria fericită.
Dar dacă nu vrem trotinetă, putem găsi o bicicletă electrică, care nu ne obosește și ne poate duce rapid, acolo unde dorim, strecurându-se ușor printre mașini, sau ca pietoni, având chiar piste speciale pentru deplasare prin oraș. Dacă obosim, noi sau bicicleta, putem savura o răcoritoare în verile toride, sau o cafea în diminețile „grele”, în timp ce montăm accesoriul din geantă, alimentând vehicolul la sursa de energie electrică. Bicicleta consumă puțin și are autonomie de peste 50 de ore.
Cu magazinul Wheel-E, găsim mai multe “module” pentru deplasările noastre, toate electrice. Pentru copii, se pot achiziționa skateboarduri sau transportatoare electrice și de ce nu, hoverboard!


Până la apariția mașinilor electrice, de asemenea putem folosi pentru a avea viteze mai mari în deplasare, motocicleta electrică.
Consumul electric este mult mai mic decât consumul de benzină sau motorină. Drumul este mai accesibil, putând fi mijloace de transport ideale pentru deplasarea la servici, sau chiar la mici cumpărături prin diverse zone ale orașului. De asemenea sunt ușor de manevrat, de parcat și sunt ecologice!
Totul ține de dorință, de propria noastră îndemânare și de felul în care dorim să protejăm natura, evitând poluarea care apare în urma combustibilului tradițional.
Prețurile acestor produse, variază între 1 000 și 13 500 de lei, dar cel mai important, din punct de vedere al economiei timpului este că se obține mobilitate rapidă și deplasare sigură.

Apropo... cu mașina nu poți intra în parc, dar cu aceste mijloace de transport, te poți plimba liniștit pe lângă îndrăgostiții care stau pe bănci, ori supraveghând copii care se joacă pe tobogan sau, pur și simplu admirând priveliștea liniștită și relaxantă, exact cum este și starea noastră, pentru că nervii au rămas undeva departe, poate pe o banchetă de mașină, uitată în propriul garaj...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu