cluc24

marți, 16 mai 2017

Astepti vizita prietenilor? Iata cum sa fii o gazda buna!

De fiecare data cand asteptam ca rudele sau prietenii sa ne viziteze, ne cuprinde panica. Sunt multe lucruri de aranjat prin casa si mereu ne facem probleme ca nu vom termina in timp util curatenia si pregatirile.
Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa fii o gazda buna:

·         Primirea invitatilor. Totul trebuie sa fie gata pana in momentul in care auzi soneria. Pregateste mancarea din timp si amenajeaza masa. Poti folosi aranjamente florale, lumanari parfumate si vesela speciala, pe care o folosesti cu ocazia fiecarei sarbatori. Chiar daca pregatirile in bucatarie dureaza mai mult decat ai estimat, invita-ti musafirii in living si serveste-i cu o cafea. Daca vrei sa prepari o cafea buna pentru invitatii tai, intra pe MarketSaponella.ro si alege marca preferata. Prepar-o in ibric si serveste-o in cescute mici, asezate pe farfurioare. Musafirii vor aprecia aceste detalii, mai ales stii cum sa faci cafeaua. Apoi scuza-te cateva minute, pentru a termina treaba in bucatarie.

·         Nu gati prea multe feluri de mancare. Nu te complica in ceea ce priveste mancarea. Nu e ca si cum astepti vizia presedintelui tarii, asa ca prepara cateva antreuri si, eventual, un gratar, o salata si un desert. Ca sa termini totul in timp, trebuie ca mai intai sa te asiguri ca plita ta este perfect functionala, deoarece vei gati, simultan, mai multe preparate. Daca stii ca unele dintre ochiurile de aragaz nu functioneaza, va trebui sa-ti achizitionezi alta plita. Noi iti recomandam o plita incorporabila, cum ar fi plita marca Arctic pe Badabum.ro, intrucat este usor de montat, e performanta si rezistenta.

·         Distreaza-ti invitatii! A fi o gazda buna nu se rezuma doar la a pune masa pentru invitati, a-i servi cu prajiturele si a le oferi un pahar cu vin rafinat. A fi o gazda buna mai inseamna a nu le permite prietenilor sa se plictiseasca, atata vreme cat se afla in casa ta. Pune muzica buna si alterneaza melodiile, astfel incat sa fie pe placul tuturor. Toata lumea trebuie sa se simta bine! Povesteste-le intamplari haioase, faceti conversatie si  spuneti glume. De asemenea, le poti propune sa va jucati cateva jocuri de societate pentru a anima atmosfera. Fii relaxata si deschisa catre alte optiuni. Daca unul dintre invitati propune o alta activitate, fii amabila, prietenoasa si receptiva la propunerea lui.

·         Pregateste camera de oaspeti. Cele mai multe persoane nu detin, efectiv, o camera destinata oaspetilor. De aceea, de multe ori, dormitorul este cel care se transforma, pentru o singura noapte, in camera oaspetilor. Desi o mare parte dintre invitati isi incheie vizita la ore rezonabile, mereu exista acel prieten sau acea ruda care isi prelungeste sederea, pentru ca s-a „distrat” prea tare si nu se poate urca la volan in felul acesta. Asa ca, doar pentru invitatul in cauza, va trebui sa pregatesti din timp dormitorul. Inlocuieste lenjeria de pat, sterge praful, aspira si aeriseste camera. Nu iti poti invita musafirul sa petreaca noaptea la tine in casa, daca acolo domneste dezordinea si murdaria. Asa ca, fii o gazda buna si straduieste-te ca totul sa fie pus la punct inainte de sosirea invitatilor.

Pe langa pregatiri, gustari si curatenie, aminteste-ti ca invitatii tai trebuie sa se simta bine. Fii naturala, prietenoasa si glumeata si iti garantam ca nici macar un singur invitat nu va pleca de acolo nemultumit. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu