cluc24

joi, 18 mai 2017

5 sfaturi pentru a porni o afacere pe cont propriu


Infiintarea propriei tale afaceri reprezinta una dintre cele mai puternice modalitati de a lua control asupra propriei tale vieti. Indiferent ca alegi sa incepi usor si sa lucrezi cateva ore pe saptamana sau ca te concentrezi exclusiv pe dezvoltarea afacerii tale, trebuie sa depui pasiune in tot ceea ce faci. Daca inca nu ai inceput, dar iti doresti sa ai firma ta, atunci nu mai amana momentul si nu mai cauta scuze, intrucat acum este momentul sa iti asumi riscuri.

Iata ce trebuie sa stii daca vrei sa iti infiintezi o afacere pe cont propriu:

·         Va trebui sa ai un sediu
Daca afacerea ta presupune si intalniri cu clientii, in mod clar trebuie sa ai un sediu unde sa iti desfasori activitatea. Astfel, cel mai bine este sa te indrepti catre o casa, pentru ca in acest mod vei avea posibilitatea de transforma o parte din ea in locuinta, iar o alta parte in birou de lucru. De exemplu, gasesti case de vanzare in judetul Ilfov de la Cubic Residence la preturi extrem de accesibile, care iti vor oferi exact spatiul si conditiile de care ai nevoie.
·         Va trebui sa ai consumabilele necesare


Presupunand ca vrei sa iti dezvolti afacerea si sa nu fie numai ceva improvizat, trebuie sa dai dovada de profesionalism. De aceea, trebuie sa iti amenajezi spatiul de lucru modern. Poti gasi produse de papetarie si birotica, precum si aparatura necesara activitarilor pe A4Office.ro. De exemplu, accesand https://a4office.ro/categorie-produs/distrugatoare-documente/ vei gasi distrugatoare de documente foarte bune, iar raportul calitate-pret excelent.
·         Va fi nevoie sa te implici mult
Chiar daca ai inceput aceasta afacere din pasiune, trebuie sa dai totul pentru ca ea sa mearga foarte bine. De aceea, este necesar sa fii o persoana deschisa, astfel incat sa poti vedea in orice o oportunitate. Fara indoiala, vei petrece mai mult timp muncind, insa odata ce rezultatele vor aparea, vei fi mult mai linistit. De asemenea, o sa ai certitudinea ca efortul tau nu este in zadar, iar compensatiile financiare vor fi o confirmare a acestui fapt.
·         Gaseste oameni responsabili
Poate, la inceput, vei reusi sa faci totul singur. Insa acest lucru presupune foarte mult efort, iar o a doua opinie ti-ar putea aduce mai multe beneficii decat ai crede. De aceea, este necesar sa gasesti niste oameni responsabili, pasionati, care au o viziune si care nu se dau inapoi cand este mult de lucru. Numai asa o sa reusesti sa ai succes!
           

·         Reinvesteste banii castigati
O mare greseala pe care o fac cei care pornesc o afacere pe cont propriu este aceea ca nu reinvestesc profitul. In mod clar, trebuie sa ai o remuneratie lunara, insa incearca sa fii constant, iar profitul sa il reinvestesti. Numai asa vei putea sa te dezvolti, iar afacerea ta sa creasca. Investeste in programe performante, in tehnologie sau in resursele umane.

Asadar, daca vrei sa iti deschizi o afacere pe cont propriu si sa ai succes, atunci trebuie sa ai un sediu unde sa iti desfasori activitatea, sa dai dovada de profesionalism atat prin aranjarea acestuia, cat si prin serviciile prestate. De asemenea, este necesar sa te implici foarte mult, sa gasesti oameni cu aceeasi viziune cu a ta si sa reinvesteti banii castigati, intrucat numai asa afacerea ta va creste.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu