cluc24

luni, 6 februarie 2017

Imaginea copilăriei


Bărbatul priveşte în gol. A avut o zi obositoare. La servici este prezent de dimineaşă până seara, iar în mijlocul familiei unde simte liniştea căminului, petrece mult prea puţin timp. În seara trecută constatase că bebeluşul său crescuse, iar el nici măcar nu apucase să participe la evenimentele importante ale micuţului: prima băiţă, primul zâmbet.... şi multe alte fapte mărunte care nici nu-i mai treceau prin gând.
Ajuns în biroul său de acasă, zâmbeşte trist, admirând poza de pe birou: familia fericită la ieşirea de la maternitate. Undeva, mai departe vede un album prăfuit. Se îndreaptă spre bibliotecă, ia albumul, îl şterge de praf şi-l răsfoieşte. Este un album drag, cu poze neprofesionale dar cu amintiri dragi. Îşi revede copilăria, pas cu pas, exact aşa cum fusese surprinsă în imagini alb-negru de către tatăl său. Zâmbeşte trist... tresare fericit. Merge în dormitor şi priveşte la bebeluşul său care doarme la pieptul mamei. Face repede o poză cu telefonul mobil iar cei doi se trezesc. Soţia se supără pentru că bebeluşul plânge.
Bărbatul se retrage în sufragerie, moment în care unul dintre subordonaţi, prieten din copilărie, îl sună, comunicându-i că problemele din firmă s-au rezolvat şi solicită învoire pentru a două zi, pentru că are programare cu familia la un studio foto copii .
În acel moment, bărbatului i se aprinde un beculeţ... nu de la iluminatul camerei şi din mintea lui, măcinată de gânduri.

Femeia îşi priveşte uimită soţul care venise mai repede de la servici şi a invitat-o împreună cu copilul lor, la o plimbare surpriză. Bărbatul căutase informaţii şi găsise un fotograf bebelusi, care era profesionist şi reusea să-şi facă utilă meseria. Urma să participe cu copilul lor, la o sedinta foto profesionista pentru nou-nascuti.
Multe persoane consideră că nu au nevoie de fotografi profesionişti, pentru că acum, cu un simplu telefon mobil, poţi imortaliza fiecare clipă din viaţă. Dar când ajungi să revezi imaginile, descoperi că unele sunt „mişcate”, altele nu au claritate, sunt prea întunecate, toate din cauza unui unghi nepotrivit. Un fotograf profesionist, face mai multe pregătiri pentru a reuşi să facă poza momentului, în diferite ipostaje. Un bebeluş este greu de convins să facă ceva anume, să zâmbească, să privească într-o direcţie anume, să nu se mişte... dar unii au o mare artă în modul de a atrage atenţia unui mic sufleţel.

O fotografie spune multe. Poza de astăzi este amintirea de mâine. Fiecare clipă trebuie să facă parte din albumul vieţii!
Uneori uităm copilăria iar o imagine prăfuită ne readuce dragostea pentru cei dragi şi amintirea trecutului. Fiecare dintre noi, avem trecut, trăim în prezent şi ne gândim la viitor.


4 comentarii: