cluc24

miercuri, 18 ianuarie 2017

Un vis frumos…



Deschid ochii şi privesc în jur. Este timpul să merg la birou. Dar pentru orice treabă este nevoie de o pregătire temeinică folosind strategia adecvată.
Întâi se face un duş, un bărbierit, îmbrăcarea şi apoi se savurează cafeaua. Gata. Etapa preliminară s-a finalizat. Îmi încui uşa şi o pornesc spre maşină. Ajung la servici şi mă instalez la birou, trecând la treburile profesionale. Primesc diverse mesaje pe telefon şi le ignor, pentru o scurtă perioadă de timp.
În pauza de masă îmi citesc mesajele. Nu sunt probleme... doar facturi, reclame şi o informare de la soţia mea că va reveni acasă în cursul serii, din delegaţia unde fusese plecată. Revine inopinat şi mai repede decât mă aşteptam! Dar nu-i problemă. Petrecerea cu prietenii am avut-o cu o seară înainte. Ştiu că vase nu mai erau, unele au fost spălate şi puse la loc iar celelalte... cioburi erau deja în containerul companiei de salubrizare.
Totuşi mai era o mică problemă. Nu făcusem încă curat. Dar totul se rezolvă în zece minute. Intru pe contul meu de internet şi accesez secţiunea aspiratoare cu sac  şi pornesc aplicaţia. Deschid camera video din apartament şi dirijez aspiratorul pentru a face curăţenie. Să nu uit să aspir şi de sub pat... că de obicei omit acel loc!
Gata. Curăţenia, că încă mă mai delectez cu mâncarea. Să nu uit să trimit aspiratorul la locul lui să nu-l găsească cineva. Soţia mea se mira că începe să-mi placă să fac curaţăenie, mai ales când ea nu este acasă!
Ce bine că există aspiratoare care se pot comanda şi manevra direct de pe internet. Ultima oară făcusem curăţenie în timpul cumpărăturilor din supermarket.
Acest aspirator este cel mai de preţ obiect al meu. Pur şi simplu face tot ce-i cer... Nici chiar soţia mea, nu este aşa de ascultătoare.
Când să închid contul, descopăr că soţia mea apare pe uşa apartamentului. Merge în bucătărie, probabil după făcăleţul cu care să mă ameninţe când vin acasă. Apoi face o scurtă inspecţie în zonă. Este surprinsă plăcut... pentru că duce făcăleţul înapoi! Noroc că am avut timp să ascund aspiratorul!
Iau telefonul şi o sun:
- Bună!
- Acum am ajuns!
- Acasă ? – întreb mirat
- Da.
- Este un pic dezordine...
- Este chiar ordine! Şi curat!
- Păi, te aşteptai să fie altfel?
- După cât de bine te cunosc...
Zâmbesc fericit...

Sună alarma de la ceas. Mă uit urât spre obiectul stresant şi mă ridic. Am şi mesaje. Unul dintre ele îmi produce panică: „Azi vin cu părinţii acasă!”.
Panică completă! Mă uit în cameră... dezastru...dezordine şi murdărie pe jos. Privesc în dreapta şi văd aspiratorul care-mi zâmbeşte. Îmi aduc aminte de vis... Ce bine era, dacă exista acel aspirator! Trebuie să mă apuc acum de curăţenie, pentru a nu dezamăgi pe cei care vor veni. Cred că-mi iau liber de la servici....
Oare visele nu sunt premoniţii?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu