cluc24

vineri, 27 ianuarie 2017

Navigând între subdomenii şi domenii....


Munca fiecărei persoane este influenţată de anumiţi factori externi. Aşa cum şoferul de autobuz este dependent de maşina pe care o conduce, aşa şi un blogger este constrâns de unele facilităţi oferite de internet.
Blogul reprezintă imaginea unui blogger. Cu cât blogul este mai interesant, atât în prisma subiectelor cât şi sub aspectul blogului, cu atât bloggerul este mai cunoscut şi apreciat. Dar degeaba ai articole interesante, web design perfect dacă nu ai o gazduire web de calitate. Oricât de captivantă este citirea unui articol, dacă blogul „se mişcă” greu, mulţi cititori renunţă la parcurgerea informaţiilor iar bloggerul are de pierdut, iar propria lui imagine are de suferit.
Mulţi se întreabă ce înseamnă gazduire web (sau web hosting, cuvânt original din engleză). Serviciul prin care se permite publicarea unui site sau a unui blog pe internet poartă denumirea de găzduire web. Persoana care se foloseşte de internet pentru a publica diverse articole şi informaţii online este un client care apelează la un furnizor, pentru a primi un spaţiu de stocare a acestor date la internet.
Fiecare site sau blog de pe web are un nume de domeniu propriu care este unic. În acest mod se poate obţine şi o adresă de mail personalizată, cu terminaţi „@numedomeniu.ro sau .com”.
În cazul subdomeniilor, care deţin găzduire gratuită pe un domeniu general (gen blogspot, wordpress) există multiple limitări şi aşa zisă „plată” se face prin afişarea unor reclame aleatorii, ale proprietarului, deţinătorul domeniului. Persoanele care citesc articolele de pe un blog din subdomeniu sunt nevoite să treacă şi peste reclamele care apar şi nu au nici măcar o legătură cu deţinătorul subdomeniului.
Uneori se poate întâmpla ca „ceva” anume să nu convină proprietarului domeniului şi acesta să blocheze accesul clientului său în subdomeniu.
Dacă se doreşte o „carieră” în blogging este impetuos necesar, trecerea pe un domeniu propriu, unic. Aşa cum fiecare persoană este unică în felul ei, aşa trebuie să fie şi blogul.
În acest moment, deţin mai multe bloguri, unul pe domeniu propriu, două pe subdomenii: blogspot şi wordpress. Este interesant şi pot face mai multe comparaţii. Deşi blogul de pe domeniul propriu este cel mai nou, parcă mă atrage mai mult dar, mai este mult de lucru la acesta, pentru personalizarea lui. Încet dar sigur totul se va pune la punct.
Am auzit, pe surse, că la  Gazduire Enterprise se oferă gazduire wordpress de calitate, pe domeniu propriu. Trebuie verificat.
Cine nu încearcă, sigur nu câştigă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu