cluc24

marți, 22 noiembrie 2016

Cu faţa spre viitor


Viitorul începe azi... Nu este o reclamă, doar o constatare. Fiecare pas în zi este viitorul clipelor care au trecut.
De multe ori ne gândim cum ar fi arătat viitorul nostru dacă schimbam ceva în trecut. Viitorul nostru însă este decis de mai mulți factori care ne influențează destinul.
Noi suntem călători în timp și spațiu, deși în prezent ne chinuim realmente să călătorim între două destinații.
Drumurile sunt aglomerate și influențate, pe lângă mentalitățile și priceperile oamenilor și de factorii meteorologici.
Dacă ar exista o metodă mai simplă de fluidizare a traficului, a transportului în lumea reală de azi, atunci am găsi o altă lume, una ideală!
Mereu am crezut că transportul pe calea aerului este cel mai ușor, dar este anevois din cauza legăturilor, a stării atmosferice, a cozilor la check-in sau check-out...
Altă variantă o reprezintă transportul feroviar, dar starea deplorabilă a căilor ferate, ne face să fugim și de acest mijloc de transport. Călătoria este lungă şi anevoiasă.
Mai rămân autoturismele... Acestea sunt în număr tot mai mare, nevoile oamenilor cresc iar situația drumurilor este deplorabilă. Iar culmea, când ai nevoie de un taxi, sigur nu găasești. Momentan există alternativa pentru București și Cluj, cu aplicația Uber, unde printr-o simplă apăsare de buton, cel mai apropiat șofer ce deține o mașină personală vine și te transportă, iar plata se face exclusiv pe card. Cei care înscriu 100 de prieteni, noi în aplicație, câștigă un iPhone 7 . Prima cursă a noului venit este gratuită, acesta oferind ca bonus, o altă cursă gratuită, celui care l-a înscris.
Dar viitorul cum sună, că nu prea arată bine!
Ce frumos ar fi să există poduri pe care să circule doar mașinile, care să facă legături cu alte locații. Ar fi un fel de autostradă, dar totul se desfășoară deasupra noastră, fără a afecta transportul pietonal şi cel din interiorul localităţilor. Aceste poduri ar fi adevărate punți de legătură cu civilizația. Nu este nevoie ca aceste poduri să existe în tot orașul, fiind sufiente doar pentru destinații mai lungi, între capetele orașului, astfel se evită ocolul și aglomerația trecerii prin centru a tuturor autovehiculelor. De pe pod, răsăritul soarelui este o priveliște mirifică...
Peste o sută de ani nu vom avea probleme de transport că vor veni extraterestrii și ne vom deplasa cu navetele spațiale. Pământul va fi un considerată o țară iar Galaxiile vor fi...  lumea largă!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu