cluc24

luni, 12 septembrie 2016

O zi virusată


Ce bine este să fii acasă! Sănătos!
În urmă cu două zile am participat la un eveniment important în capitală. Acest eveniment s-a prelungit iar la ora 22.00, îndreptându-mă spre gară am constatat că nu am tren spre casă.
Am căutat să aflu o altă modalitate de deplasare prin intermediul telefonului dar acesta se dădea peste cap, mai ceva ca gimnastele de la sol. Enervat, îmi scot laptopul pentru a mă ghida dar, descopăr că acesta se mişcă mult mai încet decât un bătrânel ce traversa sala de aşteptare.  În sfârşit, mă conectez şi mă conving că sunt pierdut ... la sol!
Mă decid să mă cazez la un hotel din apropiere. O pornesc agale spre o destinaţie descoperită pe internet. Ajuns în locaţie, intru şi cer o cameră pentru căteva ore... mă exprim de parcă aş avea o întâlnire amoroasă!
După ce primesc cheile, pornesc agale spre etajul trei. Cu greu, în spatele unui ghiveci de flori, găsesc liftul cu care mă îndrept spre cameră.
Deschid uşa şi apăs întrerupătorul. Beznă totală. Apuc alt întrerupător şi reusesc să ajung la pat. Deschid fereastra şi mă trezesc cu perdeaua în cap.
Oftez şi mă culc repede pentru a trece o zi afurisită...
Dimineaţă când sună telefonul mă ridic repede din pat, sărind peste tot ceea ce este în faţa mea.
În zece  minute sunt la recepţie. Cel aflat în spatele biroului tastează de zor, înfuriat. Strănută. Îi doresc noroc... şi grabă mai mare, că pierd trenul. Acesta bâlbâie ceva legat de virus şi eu îi spun să pună Kaspersky pentru acasă. Acesta se uită mirat la mine iar eu îi spun că mă refeream la calculatorul pe care-l butona de zor... că merge prost.... calculatorul nu omul!
După câteva minute bune, reuşesc să zburd spre gară. Traversez pe verde deşi alţii trecuseră pe roşu. După un singur pas, un biciclist mă loveşte cu bicicleta, traversând şirul de maşini pe trecerea de pietoni. O fi şi el virusat!
Ajuns în gară, alerg spre casa de bilete, solicitând cartonul izbăvitor. Îl primesc, împreună cu o sumă mai mare de bani, ca rest. Până să mă dumiresc, ies afară şi când mă uit pe bilet, faţa mea, are o culoare mult mai deschisă decât tichetul ce-l ţineam în mână.
Trenul urma să vină peste două ore. Această cursă era alta, faţă de ea dorită. Mă uit pe telefon, constatând că iar face figuri şi este dereglat. Era altă oră, altă gară... cea din direcţia opusă....probabil şi alt film, din care eu făceam parte ca un naiv, ca un om virusat.
După timpul de aşteptare, locomotiva aduce trenul în care mă urc fericit. Iau loc într-un vagon gol. Trenul porneşte, lovindu-mă în cap, cu peturile de la locul cu bagaje, lăsate de alţi călători. Trenul mai mult stă prin diverse gări, decât să meargă.
Uite aşa m-am trezit virusat... Telefonul l-am rezolvat pe drum, chiar rapid, cu ajutorul unui antivirus Kaspersky” (/). Acest antivirus protejează “viaţa” digitală de atacul virusilor şi şi a riscurilor ce pot apărea. De asemenea, acest antivirus, protejează fişierele din telefon, intimitatea mea pe reţelele de socializare, identitatea personală şi tranzacţiile bancare. Această protecţie funcţionează perfect, fără a întrerupe sau a încetini activitatea pe telefon sau laptop.
Dacă ar exista un Kaspersky şi pentru virusul de zi cu zi… departe am ajunge! Un antivirus “home” ne-ar uşura viaţa şi ne-ar oferi liniştea sufletească sporindu-nu tonusul. 

24 de comentarii:

  1. Virusul este o problema... Eu am folosit antivirusi diferiti. Despre Kaspensky pot spune ca pare ok.

    RăspundețiȘtergere
  2. Poveste interesanta pentru antivirus intelligent!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc de apreciere... sper ca omul si antivirusul sa fie din ce in ce mai inteligenti!

      Ștergere
  3. Eu chiar am antivirusul KASPERSKY.
    Interesanta comparatie.

    RăspundețiȘtergere
  4. ne-ar uşura viaţa şi ne-ar oferi liniştea sufletească intr-adevar interesanta povestea

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Viata este dificila, de ce sa ne-o complicam? Multumesc de apreciere.

      Ștergere
  5. Daca am invatat un lucru pretios, acela e ca nu trebuie sa utilizezi niciodata un device fara antivirus.

    RăspundețiȘtergere
  6. Mi-ar trebui si mie un antivirus pentru calculator, mama mea nu stiu cum reuseste dar ia toti virusii de pe internet cu jocurile ei.

    RăspundețiȘtergere
  7. Cand te joci...virusii se joaca si ei.... atractia! :) Succes la antivirus.

    RăspundețiȘtergere
  8. Pentru o viata linistita si fara stres, apeleaza la Kaspersky. E sinucidere curata sa nu ai antivirus din acest motiv m-am hotarat sa il pun si eu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Antivirusul este ca un antibiotic... pentru device. Mersi de vizita.

      Ștergere
  9. Da, oare cum ar fi sa avem un antivirus si pentru lucrurile rele care ni se intimpla in viata reala, care odata instalat sa ne protejeze de tot ce-i rau oriunde am fi si orice am face.

    RăspundețiȘtergere
  10. Ar fi afacere profitabila... cine stie ce va fi peste 300 de ani?

    RăspundețiȘtergere
  11. Intotdeauna am avut antivirus doar ca am tot ales versiunea free, acum am inteles ca nu e de ajuns... Voi cumpara si eu acest antivirus.

    RăspundețiȘtergere
  12. Free e ..free...Versiunea trial este cea optima pentru o testare reala. Apoi urmeaza varianta cu plata, daca totul este ok!

    RăspundețiȘtergere
  13. Am mai folosit Karspersky si sunt super multumit de calitatea acestui antivirus. Cred ca o sa il iau din nou, de aceasta data cu licenta, deoarece nu mai am niciun software care sa imi protejeze datele

    RăspundețiȘtergere
  14. Tocmai mi-ai adus aminte ca nu am antivirus pe laptop, mi-a expirat versiunea, o sa apelez si eu la acest antivirus.

    RăspundețiȘtergere