cluc24

joi, 8 septembrie 2016

Când ai idei....


Cât de dor îmi este de o relaxare, alături de persoane dragi, cu momente inedite. Dar din păcate, de câteva zile, relaxarea este în concediu.
De câte ori o aud pe soţia mea spunând: „Am o idee”, de atâtea ori simt că mă trec toate gândurile negre. Dar nu din cauza faptului că gândeşte şi că are idei, dar pur şi simplu, fraza respectivă este de fapt, începutul unei noi sarcini.
Aşa s-a întămplat şi ultima oară! Mereu aştept o excepţie care să întărească regula... dar nu cred că există aşa ceva, totul fiind doar o iluzie....
Ultima dată, mi-a comunicat că trebuie să facem schimbări în baie. M-am deplasat în locaţia respectivă şi am început să mut una-alta, obiecte, nu altceva, dar ea a fost nemulţumită.
Mi-a spus că avem nevoie de nişte accesorii de baie, de un dulap şi de o chiuvetă nouă. M-am liniştit. Aveam de făcut unele căutări, cercetări şi cumpărături. Dar nu era aşa. Vroia un dulap special, formă ciudată... Deci trebuia făcută manual, de mine conform dorinţelor celei care se ocupa de treburile casnice ale casei.  Dacă tot trebuie să dăm găuri, de ce să nu zugrăvim baia, să înlocuim faianţa....
Astfel stabilit, am început să tai diverse scânduri pentru a le pune în compoziţia dulapului. Chiar şi fierăstrăul s-a încălzit, probabil de nervi, de la atâta muncă.
Soţia mea m-a întrebat dacă nu am şi alt fierăstrău. Fericit i l-am oferit, iar ea mi-a spus: „ziceam ca să le schimbi, când unul se încălzeşte, foloseşte-l pe celălalt!”. Eu fac ochii mari, întorc privirea şi continui cu treaba, având grijă să scap toate obiectele, pe chiuveta din bucătărie, care se crapă! Deja intru în panică....
O să vrea să facem modificări şi în bucătărie....deja mă vedeam zugrăvind toată casa! Mă uit sub chiuvetă şi descopăr că am şi o altă problemă... Nu-i nimic, o să cumpăram în acelaşi timp baterii sanitare de baie si bucatarie! Mă si vedeam transportând nişte baterii si accesorii retro, specifice vremurilor actuale!
Soţia mea ia loc la calculator şi începe să caute produsele pe care eu le distrugeam, cu fiecare pas pe care-l făceam, pentru realizarea viselor ei şi a dorinţelor mele de a termina cât mai repede.
Continui treaba şi cineva mă strigă. Strig şi eu... apoi mă deplasez în dormitor.
- Chiuveta bucatarie granit sau chiuveta bucatarie compozit?
Eu mă uit ciudat la ea:
- Este o ghicitoare?
- Nu. O întrebare. De care chiuvetă să cumpărăm?
- Păi...
- Hai să vezi!
- Dar nu am timp!
- Nu-ţi pasă?
- Ba da...
- Uite...
Ea începe să deruleze diverse pagini de pe site. În timp ce eu mă uit la preţuri, ea se uită la modele:
- Uite ce fain. Un set chiuveta granit !
- Da frumos… mie îmi place …da chiuveta granit! Este la promoţie! Uite aşa ne schimbăm şi noi prin casă!
- Dar vezi să nu mai strici multe… Iar dacă tot cumpărăm chiuvetele, de ce să nu ne luăm şi panouri de dus cu  hidromasaj ?

- Chiar, de ce nu? Astfel scăpăm dintr-o dată de toate problemele legate de baie şi stâm liniştiţi câţiva ani buni – spun din ce în ce mai încet, ca să mă asigur că gândesc pozitiv.
Apoi se va întoarce şi relaxarea din concediu....

6 comentarii:

  1. Interesanta poveste. Oare sunt mai bune chiuvetele la Evivo?

    RăspundețiȘtergere
  2. Am aventuri .... cu inundatiile produse de vecini din cauza chiuvetelor!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cine nu are.... Doar cei care nu au vecini deasupra lor!

    RăspundețiȘtergere
  4. Asa este periculoasa ca și curentul electric

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Toate utilitatile pot provoca probleme dar trebuie sa ne descurcam cu ele.

      Ștergere